torstai 1. toukokuuta 2014

Vappumarssi ja gluteenittomat munkitTänään vietetään Vappupäivää hieman koleassa ja pilvisessä säässä. Kävin äsken lähes 2,5 tunnin kävelylenkillä Keskuspuistossa. Lähdin aikaisin liikkeelle, koska klo 11:ksi ennustettiin vesisadetta, mutta ainakin toistaiseksi täällä Lassilassa on poutaa. Yleensä vietän Vappua golfkentällä, mutta ennusteet vesi- ja räntäsateesta saivat minut jäämään tällä kertaa kaupunkiin. Keskuspuiston poluilla oli varsin hiljaista, vaikka siellä yleensä vilisee lenkkeilijöitä. Kävelin Lassilasta Paloheinän ulkoilualueelle asti Kannelmäen kautta, ja koska eksyin vähän reitistä, matkaa kertyi yli 13 kilometriä. Hyvää teki ja nyt olen vappulounaani ansainnut.

Tänä(kään) vuonna en ole leiponut munkkeja, vaikka Facebook ja blogit ovat täynnä ohjeita myös gluteenittomista munkeista. Tuntuu että marttailu ja itse tekeminen on nyt entistä suositumpi ja kaikki leipovat. Toisaalta, lenkillä kului 550 kilokaloria miCoachin mukaan, joten nämä miinuskalorit korjaantuisivat vain muutamalla munkilla, joten olkoon tämä(kin) Vappu munkiton. Jaan kuitenkin yhden helpon kuuloisen munkkireseptin, jos haluat kokeilla. Resepti on julkaistu Keliakia-sivuilla. En tiedä miksi näitä kutsutaan norjalaisiksi munkeiksi, mutta resepti kuulemma toimii.

Norjalaiset munkit (n. 12 kpl)
1 muna
1 kk sokeria
1 kk maitoa
1 tl leivinjauhetta
vähän vaniljaa
hienoja gluteenittomia tai tavallisia jauhoja tarpeen mukaan
Voit lisätä myös hieman jauhettua kardemummaa.

Muna ja kupillinen sokeria vatkataan vaahdoksi, lisää kupillinen maitoa. Lopuksi lisätään jauhot, joihin on sekoitettu vanilja (sokeri tai aito vaniljajauhe) ja leivinjauhe. Jauhoja lisätään sen verran että taikina muistuttaa kakkutaikinaa. Lusikalla nostetaan nokareita kuumaan rasvaan, jossa ne paistetaan kypsiksi. Sokeroi munkit kuumina.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...