sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Terveellinen mustikka-juustokakku



Tänään tavoitteena oli tehdä mahdollisimman terveellinen, mutta kuitenkin maukas juustokakku. Pakastimessa oli enää yksi rasiallinen mustikoita, eli nyt oli korkea aika käyttää viimeiset marjat viime vuoden sadosta. Halusin tehdä kakun, joka onnistuu myös ilman uunia, koska kesällä saattaa tulla tilanteita, jolloin joutuu pärjäämään ilman uunia.

Pohjaa varten päätin kokeilla gluteenitonta näkkileipää, koska digestivekekseissä on paljon kovaa rasvaa. Olen kuullut, että hapankorpuista tulee myös hyvä juustokakkupohja, mutta valitettavasti vastaavaa tuotetta ei löydy gluteenittomana. 

1 vuoallinen, 12 palaa
Pohja:
8 palaa gluteenitonta näkkäriä (voit myös käyttää ruisnäkkileipää tai hapankorppuja jos pystyt syömään gluteenia).
1/4 tl suolaa
1 tl kanelia
2 purkkia Piltti sokeritonta persikka-banaanisosetta á 125 g
1 rkl kookospalmujauhoja
1 rkl karppisokeria tai steviaa. Molemmissa on 0 kaloria.

Täyte:
1 prk Philadelphia Lightia 12% tai Extra Lightia 5%
400g rasvatonta maitorahkaa
2 rkl karppisokeria (tai steviaa)
1 tl vaniljajauhetta
1 dl sulautettuja mustikoita

Koristeluun mustikoita

Laita näkkäripalat pari kappaletta kerrallaan kestävään pakastepussiin ja murskaa ne nuijalla tai käsin hienoksi muruksi. Lisää suola, kookospalmujauhot, karppisokeri, hedelmäsose ja kaneli. Vaivaa ja puristele käsin murutaikinasta tahmeaa, tasaista mössöä. Käytä vuokaa, jossa on irrotettavat reunat. Laita leivinpaperi vuoan pohjalle ja painele murutaikina tiukasti peittämään koko pohjan. Siirrä vuoka jääkaappiin tekeytymään. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä seos pohjan päälle. Tasoita pinta tarvittaessa. Laita jääkaappiin yön yli tai pakastimen 1-2 tunniksi. Ota kakku huoneenlämpöön 10-15 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele ripottelemalla kanelia ja tuoreita marjoja päälle.

Osallistun tällä kakulla kilpailuun, jonka ovat järjestäneet Hikikinkku ja CupoNation.

Mitkä ovat tämän kakun plussat:
Tämä jälkiruoka sopii minulle ja kaikille muille, jotka haluavat välttää valkoista sokeria ja kovaa rasvaa. Tämä kakku sopii gluteenitonta ruokavaliota noudattaville ja koska täytteessä ei ole liivatetta, se sopii myös vegaaneille. vegetaristeille. Täytteessä on vähärasvaista tuorejuustoa ja rasvatonta rahkaa, joten kakku sisältää runsaasti proteiinia. Pohjassa voi käyttää hedelmäsoseen tilalla maapähkinälevitettä tai maapähkinävoita, jollin mausta tulee voimakkaampi.  Kakussa voi käyttää myös muita marjoja.



3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pienenä huomiona, tuorejuusto ja maitorahka ovat maitotuotteita, joten kakku ei liivatteettomuudesta huolimatta ole vegaaninen... Valutettua soijajogurttia käytetään paljon vegaanisissa juustokakuissa, mutta epäilen ettei siitä saa riittävän paksua ja kiinteää tähän kakkuun, ja rahkaa vastaavaa vegaanista tuotetta ei taida ainakaan Suomesta löytyä lainkaan. Muuten kyllä kuulostaa ja näyttää hyvältä, ja menee varmasti kokeiluun (en ole vegaani ;))

Food and feeling kirjoitti...

Hei!
Kiitos kovasti kommentistasi.
Olin epähuomiossa kirjoittanut että kakku sopii vegaaneille, kun tarkoitin vegetaristeille. Korjaan heti tämän asian.

Löysin muuten vegaaneille sopivan juustokakun, jossa on käytetty kookosöljyä ja kookosmaitoa. Kuulostaa tosi hyvältä, tässä linkki Anu Braskin blogikirjoitukseen: http://fifi.voima.fi/blogikirjoitus/2014/maaliskuu/vegaanille-juustokakku
Löytyykö muita maidottomia versioita?
T. Mona

Food and feeling kirjoitti...

Satuin suureksi yllätyksekseni voittamaan reseptikilpailun tällä kakulla.
Innostuin ennen sitä tekemään vielä toisen juustokakun, jossa käytin maapähkinävoita pohjassa ja joka on maidoton. Resepti löytyy tästä: http://foodandfeeling.blogspot.fi/2014/06/mustaherukka-lime-juustokakku.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...