keskiviikko 13. elokuuta 2014

Helteinen kesäpäivä TallinnassaKävin viime viikolla päiväretkellä Tallinnassa, tällä kertaa kummipoikani kanssa. Perillä ehdimme olla noin viisi tuntia, ja siinä ajassa ehtii jo vaikka mitä. Kävimme Viru-hotellin KGB-museossa, kävelyllä Vanhassa kaupungissa, kahvilassa Raatihuoneentorilla, terassilla syömässä ja poikkesimme myös Virukeskuksen ostoskeskuksessa. Sää oli helteistä ja turisteja oli todella paljon.

Virun ostoskeskukseen avattiin kesäkuussa La Muu-kahvila, jossa tarjolla on paikallista luomujäätelöä. Makuja on 12 erilaista, mm. pistaasi, karamelli-merisuola, raparperi, sitruuna ja banaani. Myyjä suositteli minulle mangosorbettia, joka osoittautui hyväksi valinnaksi. Sorbetti oli pehmeää ja raikasta ja aidon makuista. Raaka-aineena käytetään luomumaitoa ja muita paikallisia tuotteita ja jäätelöt ovat sataprosenttisesti luomua.

KGB-museo vastasi päivän kulttuuriosuudesta. Museo sijaitsee Viru-hotellin 23. kerroksessa ja tänne pääsee oppaan kanssa. Tunnin kestävä opastettu kierros maksaa 9 euroa ja opas oli todella hyvä. Hän kertoi hauskoja tarinoita Viru-hotellin historiasta ja KGB:n toiminnasta. Museo avattiin yleisölle vuonna 2011.Viime viikolla vaateliikkeissä oli vielä jonkun verran alennusmyyntejä, mutta suurin osa vaatteista oli jo syysmallistoa. Tällä kertaa vaateostokset jäivät tekemättä. 

Tallinna kauneimmillaan.

KGB-museossa kannattaa käydä. Opastettuja kierroksia
tehdään sekä suomeksi että englanniksi.

Komea näköala Viru-hotellin 23. kerroksesta.

KGB:n radiokeskus.

Kehrwieder kahvila kuuluu aina ohjelmaan.

Saman kahvilan jäätelöbaari.

La Muu kahvila sijaitsee Viru-hotellin ostoskeskuksen 2. kerroksessa.

Raikas mangosorbetti.

Veta-liikkeissä myydään pellavakankaita, käsitöitä ja vaatteita.

Segway oli suosittu kulkuneuvo Vanhassa kaupungissa.
Segwaylla voi liikkua kuin Solsidanin Fredde. 


Vaateliikkeissä oli esillä jo uutta mallistoa.

Massimo Dutti on espanjalainen ketju, jossa on kokemukseni mukaan
hyvä hinta-laatusuhde.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...