sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Puolukka-kinuskipiirakka



Nyt kannattaa käydä metsässä keräämässä puolukoita tai ostaa niitä torilta ja pakastaa talven varalle. Puolukat maksavat noin 4 euroa/litra ja jos ostaa isomman erän, litrahinta on edullisempi. Puolukka on monipuolinen marja ja sopii hyvin esimerkiksi liha-aterioiden kanssa ja puolukkasurvos kruunaa kaalilaatikon. Puolukkaa voi käyttää salaateissa, smoothiessa ja jälkiruoissa. Puolukat sisältävät muiden kotimaisten marjojen tavoin runsaasti hyvinvoinnille tarpeellisia ravintoaineita kuten antioksidantteja. Eilen tein suussa sulavan puolukkapiirakan, jossa on pehmeä kinuskitäyte.

Piirakkapohja

150 g huoneenlämpöistä voita
2 rkl sokeria (käytin karppisokeria)
4 dl jauhoja, käytin Provenan kauraleipäseosta
1 kananmuna

Kinuskitäyte
3 dl kuohukermaa
1 dl sokeria (käytin ½ dl kookospalmusokeria ja ½ dl karppisokeria)
½ dl siirappia (käytin agavesiirappia)
4 dl puolukoita

Sekoita piirakkapohjan ainekset yhteen ja painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Aseta vuoka jääkaappiin 20-30 minuutiksi. Paista 200 asteen lämmössä 15-20 minuuttia, kunnes pohja on saanut hieman väriä.

Kinuskitäyte: Keitä kerma, sokeri ja siirappi hiljalleen miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja sekoita puolukat joukkoon. Kaada täyte piirakkapohjalle ja anna jäähtyä ennen kuin leikkaat piirakasta annospaloja. 

Puolukkapiirakan pohjaan käytin
Provenan kauraleipäseosta.

Värikkäät supermarjat.

Pohja on tummempi kuin vehnäjauholla leivottu piirakkapohja.

Kinuskitäytteestä tuli vaalea. Käytin vaaleata luomu-agavesiirappia.

Uunista otettu piirakka. Täyte jähmettyi muutamassa tunnissa.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...