torstai 23. lokakuuta 2014

Banaaniletut - hyvä väli- tai iltapala



Nyt vietetään Reilun kaupan viikkoa ja Reilun kaupan banaanista ja parista kananmunasta syntyy helposti ja nopeasti tosi hyviä ja terveellisiä lettuja. Reseptin näin ensimmäistä kertaa noin vuosi sitten lehdessä, mutta tästä kiertää monta eri versiota myös blogeissa.Omiin lettuihin käytin:
2 luomumunaa
1 Reilun kaupan banaani
kanelia
ripaus aitoa vaniljaa, jos sattuu olemaan kotona

Soseuta banaani ja kananmunat tehosekoittimessa kuohkeaksi taikinaksi ja lisää kaneli ja vanilja. Anna taikinan tekeytyä hetki ennen paistamista.  Paista pieniä paksuhkoja lettuja molemmin puolin pannussa. Käytin tällä kertaa paistamiseen kookosrasvaa, jota käytän joskus pieniä määriä. Suosittelen pehemän rasvan lähteitä. Tarjoile marjojen ja esimerkiksi rahkan tai raejuuston kanssa, niin saat lisää proteiinia, joka pitää sinut kylläisenä. Taikinasta tulee 2-3 lettua paistinpannun koosta riippuen

Lettujen ravintosisältö ilman marjoja ja rahkaa on:
Energiaa noin 250 kcal
Proteiinia 15 g
Hiilihydraatteja 19 g
Rasvaa 12 g
Kaikki mitä lettuihin tarvitaan.


Banaani on edelleen suosituin Reilun kaupan tuote.

Takina sekoitetaan kuohkeaksi blenderissä.

Marjat ja rahka kruunaavat annoksen. Ja kanelia päälle.


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...