sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Marraskuussa roikutaan – roikkumishaaste otettu vastaanNetissä kiertää erilaisia liikuntahaasteita. Muistat varmaan Lankkuhaasteen ja Kyykkyhaasteen. Sen jälkeen on tullut 21 päivän Punnerrushaaste ja viimeisin on Roikkumishaaste. TV-ohjelma Prisma Studio haastaa meidät kaikki roikkumaan marraskuun ajaksi.

Minkä ihmeen takia? On olemassa viitteitä siitä, että roikkuminen tekisi hyvää esimerkiksi selälle, niska-hartiaseudulle, kyynärvarsille ja ranteille.  Meillä suomalaisilla on paljon selkäongelmia. Istumme liian pitkiä jaksoja ja liikunta saattaa jäädä liian vähälle huomiolle. Haastekuukauden aikana Prisma Studio kartoittaa tietoa ja osallistujien kokemuksia roikkumisen mahdollisista terveysvaikutuksista. Roikkuminen muun muassa venyttää selkärankaa ja selän lihaksia, parantaa ryhtiä ja kehittää puristusvoimaa. Netistä löytyy ohjeita ja erilasia roikkumistekniikoita. Voit myös pitää roikkumispäiväkirjaa ja raportoida omia kokemuksiasi tapahtuman sivuille.


Olen mukana. Mikä tahansa keino, joka edistää selän terveyttää ja helpottaa kireyttä ja kipua selän alueella on kokeilemisen arvoinen. Roikkuminen on oikeasti tehokas tapa huoltaa selkää. Minulla on ollut viime vuosina ongelmia lukkiintuneen selän kanssa. Syy saattaa olla välilevypohjaista ja tilannetta seurataan. Roikkuminen voi auttaa jos nikamien välilevyt jumittaa ja oma tavoitteeni on roikkua ainakin 4-5 kertaa viikon aikana. Kannattaa ainakin kokeilla. Muita ravinto- ja hyvinvointivinkkejä löydät FB-sivuiltani Monza Nutrition. Käy tykkäämässä, niin saat vinkit suoraan uutisvirtaasi. 

Roikkua voi liikuntasalissa, mutta myös lenkkipolulla, leikkipuistossa,
työpaikalla tai kotona.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Roikkumishaaste :D Nauratti kun tuosta luin, mutta meinaan kokeilla roikkumista jospa auttais selän/ hartia-alueen perusjumiin.

Food and feeling kirjoitti...

Kokeile ihmeessä ja kerro onko tästä ollut apua. Olen "roikkunut" jo kolme päivää ja meinaan kyllä jatkaa. Tuloksia voi lukea myöhemmin täältä.
t. Mona

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...