sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Ullakko – käytännöllistä muotoilua LapinjärveltäPari viikkoa sitten kävin Itä-Uudellamaalla ja piipahdin Lapinjärven keskustassa sijaitsevaan Ullakko-puotiin. Tämä on juuri oikea paikka ihmisille, jotka rakastavat sisustusta, kauniita tekstiilejä ja kierrätysmateriaaleista valmistettuja käyttöesineitä. Puoti on täynnä yksilöllisiä sisustus- ja keittiötekstiilejä kotiin ja lahjaksi. Tuotteet ovat yrittäjä Riitta-Leena eli Rile Norbergin suunnittelemia ja ne valmistetaan käsityönä Suomessa.


Ullakon tuotteet ovat käytännöllisiä ja niitä katsellessa, tulee mieleen ajatus, että ”minkä takia näitä tuotteita ei aikaisemmin ole ollut olemassa”. Kattilahattu® on Ullakon lippulaiva ja ehkä tunnetuin tuote ja se on yksinkertaisesti pienikokoinen patalappu. Kattilahatulla on helppo kaataa kattilasta vesi ja kantaa se pöytään.

Tuotevalikoimasta löytyy lisäksi esiliinoja, kokkihattuja, pannumyssyjä, kattausliinoja, purkkimyssyjä ja monenlaisia muita tuotteita. Ullakko-puodissa tuli hyvä olo, sellainen turvallinen ja kotoinen tunnelma. 

Hienoa, että Suomesta vielä löytyy yrityksiä, jotka pitävät käsityöperinteet elävinä. Kotoilu ja varsinkin ruoanlaitto on nyt megatrendi ja Ullakon tuotteet sopivat joka keittiöön. Ullakko-puodin tuotteet ovat myynnissä mm. verkkokaupassa ja jälleenmyyjäverkoston kautta. Ullakon löytää joulukuussa Helsingistä Kaapelin joulu -tapahtumasta sekä Pop up Ilo -joulutorilta Helsingin Makkaratalossa.

 
Kattilahattu (R) - uudenlainen patalappu.

Tämän syksyn trendivärit.

Hamppulangasta käsin neulottu keittiöliina.

Hauskat munanlämmittimet.

Pöytäliinapainot

Jääkaappimagneetit.

Koristeelliset paperitähdet.

Patavahdit.

Kutojalle käytännöllinen puikotin.

Saippuakotelo.

Lisää kauniita koristeita.

Vanhoista villasukista tehdyt tölkkikoristeet.

Kauniit purkkimyssyt.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...