torstai 22. tammikuuta 2015

Mittaamalla motivaatiota liikkumiseenKäytin viime viikonloppuna pitkästä aikaa sykemittaria liikuntatunnilla. Tykkään mitata erilaisia asioita ja pitää kirjaa tekemisistäni. Vain mittaamalla tietää miten edistyy. Liikun säännöllisesti, mikä tarkoittaa talvella 2-4 ryhmäliikuntatuntia/viikossa, lisäksi pari kuntosaliharjoittelua sekä kävely- tai juoksulenkkejä kelin mukaan. Talvella ulkoilu jää vähemmälle, mutta onneksi on kuntokeskukset, joissa voi vuosijäsenenä käydä niin usein kuin ehtii. Käyn hyvin erilaisilla tunneilla mm. body pumpissa, tanssissa, bikessa, rasvanpoltossa, pilateksessa ja venyttelyssä. Suosikkini ovat tällä hetkellä mm. putkirullaustunnit, joissa kehoa huolletaan rullan avulla. Lady Line antoi kätevän treenitaulukon, johon voi ruksata koko vuoden liikuntakerrat. Tavoitteena on, että tyhjiä ruutuja jää mahdollisimman vähän. 

Käytössä oleva sykemittarini on Suunto Quest. Mittariin kuuluu Movescount, mutta valitettavasti olen hukannut pienen UBS-palikan, jonka avulla tiedot siirtyvät mittarista nettiin. Movescount.com on liikuntayhteisö, jossa kuntoilijat voivat jakaa kokemuksiaan toisten liikkujien kanssa. Movescount toimii samalla liikuntapäiväkirjana. Suunto Questilla voi mm. yksilöidä ja ladata harjoitusohjelmia ja luoda ja harjoitusanalyysit Movescount.com-palvelussa. Puhelimestani löytyy Adidas miCoach –sovellus, joka on interaktiivinen treenisovellus. Palveluun kuuluu oma PT ja on mahdollisuus valita eri vaihtoehdoista. Harjoittelun aikana voi tietysti kuunnella musiikkia esimerkiksi Adidaksen kokoamia kanavia. GPS:n kautta seurataan lenkkireittiä alusta loppuun ja tämä on ihan mielenkiintoinen ominaisuus. Lenkin mitta voidaan tallentaa ja kilometrien kasvavaa määrää on kiva seurata. Adidas miCoachia voi käyttää myös nettiselaimella, joka on iso plussa.

Jos haluaa pitää liikuntapäiväkirjaa netissä, voin suositella HeiaHeiaa.  Sovellus on käyttäjilleen ilmainen virtuaalinen liikuntapäiväkirja, joka ei vaadi muuta kuin rekisteröitymistä.  HH laskee  viikon aikana liikuntatunnit/laji ja liikuntapäivityksiä voidaan linkittää myös omalle FB-sivulle. Tätä mahdollisuutta en kuitenkaan käytä.  Minulla ei taida olla yhtään Facebook-päivitystä, joka koskee liikuntaa, vaikka liikunta on luonnollinen asia elämääni. Ehkä juuri siksi.

Mittauslaitteita tulee koko ajan lisää ja nyt himoitsen aktiivisuusmittaria. Huomasin, että Kunto Plus lehdellä on hyvä tarjous, ja tilasin kolmen lehden paketin, johon kuuluu aktiivisuusmittari. Active Life Tracker antaa yhteenvedon päivän aktiivisuudesta, energiankulutuksesta ja unen laadusta mikä kannustaa elämään entistä terveemmin. Mittarin arvo on 92 euroa. Odotan innolla uutta mittaria ja kerron myöhemmin käyttökokemuksia. Jos olet kiinnostunut tarjouksesta, lue lisää:  Kestotilauksen 3 ensimmäistä KUNTO PLUS -lehteä hintaan vain 16,90 euroa. Kaupan päälle saan Active Life Tracker.
Jatkossa saan laskun neljännesvuosittain erissä hintaan 8,45 euroa/numero

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...