lauantai 4. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen paras herkku – pasha!



Tänä vuonna taidan jättää itsetehdyn pashan väliin, mutta hankin kuitenkin kaupasta muutaman purkin. En ehtinyt tänään ajoissa Pääsiäistorille, jossa pashaa oli ollut myynnissä. 50 annosta oli mennyt kaupaksi jo aamupäivällä.

Pasha 

250 g             maitorahkaa
100 g             pehmeää voita
1                    keltuainen
1 dl                sokeria (voit kokeilla myös steviaa tai karppisokeria)
2 dl                kuohukermaa
3 tl                 vaniljasokeria (tai 1 tl aitoa vaniljaa)
1 rkl               sitruunamehua
2 rkl               rouhittua mantelia
1 rkl               korintteja tai rusinoita
2 rkl               sukaattia


Ohjeesta tulee yksi pieni pasha. Liota pashamuottia noin tunnin ajan. Kiehauta sideharso. Jäähdytä se kylmässä vedessä ja kierrä kuivaksi. Vuoraa pashamuotti tai kahvinsuodatin sideharsolla.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa huoneenlämmössä pehmennyt voi ja sokeri. Lisää joukkoon mausteet, rahka, keltuainen ja kermavaahto sekä maustavat ainekset. Aseta pashamuotti kulhoon. Lusikoi massa sideharsolla vuorattuun muottiin. Peitä pasha harson reunoilla ja pane kulho pashoineen jääkaappiin. Anna pashan valua seuraavaan päivään. Kumoa pasha vadille. Irrota sideharso ja korista pasha esimerkiksi säilykehedelmillä. Alkuperäinen resepti: Kotiliesi.


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...