sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Puolukka-rahkajäätelö



Tavallinen jäätelö sisältää turhan paljon sokeria, kovaa rasvaa ja lisäaineita. Jäätelöä voi onneksi tehdä itsekin ja paljon terveellisemmin, eikä siihen tarvitse jäätelökonetta.
Tässä helppo resepti, jota voi muunnella maun mukaan. Tästä tulee 2 annosta.


2 valkuaista
2 dl maustamatonta rahkaa
2 rkl agavesiirappia
ripaus kanelia
ripaus luonnonvaniljaa
1,5 dl puolukkaa tai muita marjoja

Erottele kananmunasta valkuaiset ja vatkaa ne kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää rahka ja muut ainekset ja jatka vatkaamista. Lisää hieman sulaneet puolukat ja vatkaa kunnes seos alkaa muuttua vaaleanpunaiseksi. Kaada jäätelö kulhoihin ja laita pakkaseen ½-1 tunniksi. Sekoita välillä. Koristele marjoilla ja nauti.


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...