sunnuntai 30. elokuuta 2015

Loviisan Wanhat Talot 2015
Vanhojen talojen, sisustamisen, antiikin ja kirpputorien ystävät matkasivat jälleen tänä viikonloppuna Loviisaan, jossa järjestettiin LWT eli Loviisan Wanhat Talot. Talot avasivat ovensa ja 11. kerran ja LWT:sta on kasvanut Itä-Uudemaan suurin yleisötapahtuma. Olin paikalla toista kertaa, tällä kertaa ystävän seurassa. Kiersimme taloja, mutta vähemmän kuin viime vuonna, koska kaupungissa oli niin paljon muuta nähtävää ja koettavaa. Sää suosi tänäkin vuonna, aurinko paistoi ja selvisimme ilman sadekuuroja lähes koko päivän. 

Aloitimme torilta, jossa oli antiikkia ja kauniita esineitä myynnissä. Täältä matka jatkui käsityökortteliin, ja piipahdimme kaupungin uusimmassa kahvilassa. Runda Munkenissa on kaupungin parhaat teevalikoimat, melkein 100 erilaista lajiketta. Sen jälkeen vuorossa oli jo lounas. Vaherkylän kahvila on aina varma valinta ja lohikeitto oli hyvää. ITU-torilla myytiin lähi- ja luomuruokaa sekä artesaanituotteita, mutta nyt oli jo kiire taloihin. Viime vuoden suosikiksi nousi Pitkänpöydätalo, joten sinne oli pakko päästä. Talossa ja pihapiirissä on hieno tunnelma. Seuraavat kohteet olivat Vackerbacka ja Ajurintalo. Ajurintalon pihalla oli vanha tuttu eli Porvooseen kotiutuneen Petri’s Chocolaten pop-up myymälä. Kävimme myös Merimiehen mökissä, joka valmistuu hitaasti mutta varmasti.

Uutena LWT-kohteena oli Villa Engel, joka nousi tämän vuoden yhdeksi henkilökohtaiseksi suosikiksi. Talon julkisivu on kaunis, sininen väri on nimeltään enkelin kristalli. Jokaisessa huoneessa on enkelikuvioita ja takapihan yllätyksenä oli kissaterapiaa.  Talon kissa näytti nauttivan huomiosta ja kehräsi äänekkäästi terassin sohvalla. Todella kaunis ja rauhallinen ympäristö, jossa toimi myös pihakahvila. Gluteenittomia herkkujakin oli tarjolla! Kuninkaanlampi on ollut mukana jo kauan, mutta oli minulle uusi kohde.  Tämä onki yksi kuuluisimmista ja suosituimmista LWT-kohteista. Itse talo ja sen sisustus kerää paljon huomiota, mutta varsinkin puutarha on näkemisen arvoinen. Kukkaloisto on ainutlaatuista ja puutarhassa on, kuten nimikin kertoo, oma lampi! Täällä toimii myös herkkukahvila, mutta herkuttelu sai tällä kertaa jäädä. Vanha Viinatorni ja Wanha kauppa osuivat myös reitille ja viimeisenä LWT-kohteena oli Loviisan Kappeli. Ehdimme päivän aikana käydä myös Suolatorilla, Keräilymessuilla ja Loviisan Museossa, jossa esillä oli mm. Sibeliusnäyttely. LWT on ainutlaatuinen tapahtuma ja tänne haluan ehdottomasti palata uudestaan.  Alla joitakin kuvia. Klikkaa kuvia isommiksi. Lisää kuvia ja kuvatekstejä myöhemmin.
Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...