sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Pähkinäinen marjapaistos



Pitkästä aikaa leivontasunnuntai!
Päätin kokeilla ”Mielekkäät eväät-kirjan reseptiä ja tehdä marjapaistoksen, jossa on paljon marjoja, pähkinöitä ja joka soveltuu myös vegaaneille. Monihan on ottanut Vegaanihaasteen vastaan ja viettää tällä hetkellä vegaanista tammikuuta, joten tämä kakku soveltuu myös teille. Ensin hirvitti paistoksen aineisten määrä, mutta suurin osa löytyi omasta keittiöstä. Paistosta kehuttiin raikkaaksi ja herkulliseksi, joten voin suositella muillekin. 

Muropohja:
1 ¼ dl saksanpähkinöitä
2 ½ dl kaurahiutaleita
1 rkl chia- tai pellavansiemeniä (käytin jälkimmäisiä)
1 (1/4) dl kookospalmusokeria (käytin vajaa desilitraa)
1/8 tl suolaa
1 tl jauhettua luonnonvaniljaa
3 rkl neitsytkookosöljyä tai 3 1/3 rkl luomuvoita (käytin kookosöljyä)
Marjatäyte:
n. 20 pakastemansikkaa (hieman sulaneina)
14 kokonaista taatelia (käytin Rainbown pehmeitä taateleita)
n. 1 dl vettä
1 tl kanelia (käytin ceylonin kanelia)
1 rkl jauhettuja psylliumin siemeniä
2 ½ dl marjasekoitusta (luomumarjoja)
Muruseos:
Siemenet ½ granaattiomenasta
1 dl saksanpähkinöitä
½ tl jauhettua kardemummaa

Murupohja: Lämmitä uuni 150 asteeseen. Laita ainekset tehosekoittimeen, mutta jätä kookosöljy /voi ja puolet kaurahiutaleista sivuun. Jauha hienoksi seokseksi. Kaada kulhoon ja nypi joukkoon öljy ja loput kaurahiutaleet. Painele isoon piirakkavuokaan (halkaisija 25 cm). Taikina levittyi hyvin kookosöljyn ansiosta. Paista uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes pohja alkaa tuoksua ja muuttua kullanruskeaksi. Tarkkaille pohjaa, ettei se palaa. Ota uunista ja anna jäähtyä.
Täyte: Laita kaikki marjasekoitusta lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja sekoita. Sekoittele lopuksi käsin kokonaiset marjat. Levitä jäätyneelle pohjalle.
Muruseos: Paahda kuivalla pannulla saksanpähkinarouhetta, kunnes se alkaa tuoksua. Varo polttamasta pähköinöitä. Anna jäähtyä hieman ja sekoita joukkoon granaattiomenan siemenet. Poista siemenet varovasti, ettei tapahdu värjäyskatastrofia. Mausta kardemummalla ja ripottele seos paistokse päälle. 

Täynnä vitamiineja, antioksidantteja, kuitua ja pehmeitä rasvoja.
 


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...