keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Tallinnan helmet - viikonloppumatkan parhaat palatTallinnassa on aina kiva piipahtaa ja vielä mukavampaa on viettää kaupungissa muutaman päivän. Parissa päivässä ehtii jo nauttia erilaisista spa-hoidoista, käydä ostoksilla, syödä hyvin ja tutustua kaikessa rauhassa kulttuuritarjontaan.  Viime viikolla minulla oli mahdollisuus tällaiseen matkaan. Menomatka sujui hyvin Viking Linen XPRS-laivalla, jonka lähtöaika oli sopiva eli 11.30. Laivan buffetpöytä oli jälleen katettu kaikilla herkuilla ja ravintolassa saa istua rauhassa lähes koko menomatkan.


Yöpyminen oli varattu Old Town Maestro -boutique-hotellista. Hotelli sijaitsee 1400-luvun rakennuksessa aivan Tallinnan vanhan kaupungin sydämessä lähellä Raatihuoneentoria.  Meillä oli superior-huone, joten tilaa riitti. Huoneet ovat klassisesti kalustettuja ja lämpimin värein sisustettuja. Hintaan kuului aamiainen, joka oli ihan peruslaatua, gluteenittomia tuotteita ei löytynyt, mutta ruokaa sai matkan aikana muualta ihan tarpeeksi.

Kauneushoidot oli varattu etukäteen netistä. Kokeilin muun muassa magnesiumöljyhierontaa. Hoidosta kerrottiin näin: ”Jos kärsit syvästä fyysisestä tai psyykkisestä stressistä, ei kehosi pysty tuottamaan tarpeeksi vatsahappoa, jota tarvitaan ruoan sulatukseen ja magnesiumin kemialliseen käsittelyyn, joka mahdollistaa suun kautta otettavan magnesiumin imeytymisen. Toisin sanoen, jos kärsit stressistä, niin kehosi ei pysty saamaan magnesiumia suun kautta otettuna. Nauttiessasi magnesiumöljyhieronnasta vapaudut stressistä ja ylimääräisistä jännityksistä.” No, en tuntenut olevani kovin stressaantunut, mutta hyvä selkähieronta piristää aina, ja tykkäsin tästä. Ostin myös kotiin pullon magnesiumöljyä. Lauantaina vuorossa oli jalkahoito ja kosteuttava kasvohoito. Jalkahoitoon kuului Uudenvuoden kunniaksi piccolopullo kuohuvaa, kiva yllätys ja palvelu oli muutenkin hyvää. Hoitopaikat olivat Tallink Siljan Congress & Spa ja City Hotel. 


Ravintoloita ja kahviloita on Tallinnassa todella paljon. Yksi kuumimmista paikoista tällä hetkellä on Rataskaevu 16, joka on Vanhassa kaupungissa sijaitseva bistro. Sinne ei ollut tällä matkalla asiaa, se oli täynnä sekä perjantaina että lauantaina ja vapaita pöytiä olisi löytynyt vasta maanantaina. Valitsimme vanhan kunnon Controventon, joka on italialainen ravintola Katariina käikin varrella. Pienen odotuksen jälkeen saimme pöydän ja söimme hyvin. Tryffelirisotto oli herkullista. 


Lauantaina kävimme Raatihuoneen joulutorilla ja mukaan tarttuivat lämpimät hanskat. Aamupäivän ohjelmassa oli Kumu-museo ja matkalla sinne ehdimme piipahtaa vielä pienessä design-liikkeessä. En ollut aiemmin käynyt Kumussa, joka on näkemisen arvoinen. Pakkasta oli tässä vaiheessa jo -15, joten oli pakko poiketa matkalla viehättävässä Katharinenthalin kahvilassa. Lämmin kaakao oli paikallaan. Sen jälkeen oli Viru-keskuksen kauppojen vuoro ja käynti Solaris-ostoskeskuksessa matkalla Nurri-kissakahvilaan. Kissakahvilassa ei ollut tällä kertaa paljon asiakkaita. Kissat nukkuivat melkein koko ajan mutta osa piti seuraa asiakkaille. Matkalla hotelliin kävimme vielä Stockalla ja muutamassa muussa liikkeessä.

Illalla kävimme syömässä D.O.M.-ravintolassa, joka sijaitsee aivan Raatihuoneen torin laidalla. Tämän ravintolan nimi on muuttunut ja muistaakseni tämä oli aiemmin nimeltä Bossanova. Muita asiakkaita ei juuri ollut, en tiedä mistä se kertoo. Ruoka oli hyvää ja palvelu pelasi. Matkalla hotelliin poikkesimme vielä toisessa paikassa, joka oli samalla kahvila, baari ja ravintola. Toimiva konsepti. Seuraavana päivänä oli jo paluumatka Eckerö Linen Finlandia-laivalla. Buffetravintolassa vietimme tämänkin matkan. 


Old Town Maestron Superior-huone.

Tilaa oli.

Tallinnan jouluvalaistus.

Baareja ja viinikellareita löytyy.

Erään pikkuhotellin viinikellari.

Controventon risotto.

Controventon Creme brulé.

Kumu

Panorama Kumun ikkunasta.

Katharinenthalin kahvila.

Kaakao ja pienet välipalat.

Solariskeskuksen luontaistuotekauppa.

Kissakahvilan asukkaita.

Nurri-kissakahvilassa oli tilaa.

Cat in the box.

Taas syödään.

Alkuruokana ankkasalaattia.

Ja pääruokana ankkaa...

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...