Kastelholmin
linnan ja Jan Karlsgårdenin lähellä sijaitseva Smakby-niminen ”Makukylä” avasi
ovensa marraskuun puolessa välissä. Hankkeen takana on tunnettu
ahvenanmaalainen ruokapersoona mm. Strömsöstä tuttu Michael Björklund ja hänen
vaimonsa Jenny.
Yrittäjäpariskunnan
tavoitteena on luoda Makukylästä kymmenessä vuodessa menestyksekäs konsepti,
johon kuuluu hotelli, meijeri, savustamo ja tilapuoti. Jatkossa luvassa on myös
kokkauskursseja ja pienimuotoista elintarviketuotantoa. Björklund on lähiruoan puolestapuhuja ja Smakbyssa vaalitaan paikallisia perinteitä.
Veikkaan,
että Smakbystä tulee ehdoton vierailukohde kaikille hyvän ruoan ystäville.
![]() |
Avokeittiössä oli vilskettä. |
![]() |
Viinikellarin tunnelmaa. |
Lauantaina aloitettiin
juomamaistiaisilla Jenny johdolla, ja saimme maistaa Tjudön viinitilan jaloja
juomia ja niihin sopivia paikallisia ruokia. Kaikki juomat on
valmistettu Ahvenanmaalla kypsyneistä hedelmistä ja kauniit pullot ovat
käsityötä.
Lounaalla
tarjottiin Glad Gris, eli Iloista Possua sekä Michaelin suussa sulava Crème brulée.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti