maanantai 3. joulukuuta 2012

Ahvenanmaalaista ruokakulttuuria parhaimmillaan



Kastelholmin linnan ja Jan Karlsgårdenin lähellä sijaitseva Smakby-niminen ”Makukylä” avasi ovensa marraskuun puolessa välissä. Hankkeen takana on tunnettu ahvenanmaalainen ruokapersoona mm. Strömsöstä tuttu Michael Björklund ja hänen vaimonsa Jenny.
Yrittäjäpariskunnan tavoitteena on luoda Makukylästä kymmenessä vuodessa menestyksekäs konsepti, johon kuuluu hotelli, meijeri, savustamo ja tilapuoti. Jatkossa luvassa on myös kokkauskursseja ja pienimuotoista elintarviketuotantoa. Björklund on lähiruoan puolestapuhuja ja Smakbyssa vaalitaan paikallisia perinteitä.
Veikkaan, että Smakbystä tulee ehdoton vierailukohde kaikille hyvän ruoan ystäville.

Avokeittiössä oli vilskettä.
    
Viinikellarin tunnelmaa.
















Lauantaina aloitettiin juomamaistiaisilla Jenny johdolla, ja saimme maistaa Tjudön viinitilan jaloja juomia ja niihin sopivia paikallisia ruokia. Kaikki juomat on valmistettu Ahvenanmaalla kypsyneistä hedelmistä ja kauniit pullot ovat käsityötä. 

  Lounaalla tarjottiin Glad Gris, eli Iloista Possua sekä Michaelin suussa sulava Crème brulée


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...