Ruokavaliomme
sisältää usein liian vähän kuitua. Suositusten mukaan aikuinen tarvitsee kuitua
päivittäin 25–35 grammaa. Ruisleipä on hyvä kuidun lähde, joka sisältää kuitua
keskimäärin 10-15 g/100 g. Keliaakikkona
en pysty syömään ruisleipää, joten pitää keksiä muita lähteitä.
Gluteenittomat
leivät ovat usein vähäkuituisia, mutta viime aikoina markkinoille on onneksi
tullut runsaskuituisia vaihtoehtoja. Leipää saa kutsua runsaskuituiseksi, jos
siinä on kuitua vähintään 6 g/100 g.
Semperin Toasty Rouheisen kuitupitoisuus on 6,5 g/100 g ja suosikkileipäni Square sisältää 7 g/100 g. Tämä leipä maistuu ”oikealta” leivältä. Molemmat ovat pakastetuotteita, joita lämmitän mikrossa – varovaisesti. Usein ravintoloissa ja kahviloissa pakasteleivät lämmitetään liikaa, jolloin niistä tulee sitkeitä ja hetken päästä kivenkovia.
Semperin Toasty Rouheisen kuitupitoisuus on 6,5 g/100 g ja suosikkileipäni Square sisältää 7 g/100 g. Tämä leipä maistuu ”oikealta” leivältä. Molemmat ovat pakastetuotteita, joita lämmitän mikrossa – varovaisesti. Usein ravintoloissa ja kahviloissa pakasteleivät lämmitetään liikaa, jolloin niistä tulee sitkeitä ja hetken päästä kivenkovia.
PS. Jos
haluat ilahduttaa keliaakikkoystävääsi, älä tarjoa riisikakkuja tai
pakastemuffinsseja, ne on jo niin nähty. Hyviä vaihtoehtoja löytyy tavallisista
marketeista tai leivo itse. Keliakialiiton sivuilla on hyviä reseptejä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti