keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Gluteenittomasta ruokavaliosta ja kuidustaRuokavaliomme sisältää usein liian vähän kuitua. Suositusten mukaan aikuinen tarvitsee kuitua päivittäin 25–35 grammaa. Ruisleipä on hyvä kuidun lähde, joka sisältää kuitua keskimäärin 10-15 g/100 g.  Keliaakikkona en pysty syömään ruisleipää, joten pitää keksiä muita lähteitä. 

Gluteenittomat leivät ovat usein vähäkuituisia, mutta viime aikoina markkinoille on onneksi tullut runsaskuituisia vaihtoehtoja. Leipää saa kutsua runsaskuituiseksi, jos siinä on kuitua vähintään 6 g/100 g.

Semperin Toasty Rouheisen kuitupitoisuus on 6,5 g/100 g ja suosikkileipäni Square sisältää 7 g/100 g. Tämä leipä maistuu ”oikealta” leivältä. Molemmat ovat pakastetuotteita, joita lämmitän mikrossa – varovaisesti. Usein ravintoloissa ja kahviloissa pakasteleivät lämmitetään liikaa, jolloin niistä tulee sitkeitä ja hetken päästä kivenkovia.

PS. Jos haluat ilahduttaa keliaakikkoystävääsi, älä tarjoa riisikakkuja tai pakastemuffinsseja, ne on jo niin nähty. Hyviä vaihtoehtoja löytyy tavallisista marketeista tai leivo itse. Keliakialiiton sivuilla on hyviä reseptejä. 

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...