tiistai 18. joulukuuta 2012

Silakasta on moneksi



Silakka on edullinen ja monikäyttöinen, mutta turhan aliarvostettu kala. Silakkaa voi paistaa, hiillostaa, keittää, savustaa ja marinoida ja se sopii tarjottavaksi sekä kylmänä että lämpimänä. Omia suosikkejani ovat esim. paistetut silakkapihvit, silakkavuoka, silakkarullat ja joulupöytäänkin sopivat rapusilakat. Ostan tuoreet silakkafileet kalatiskiltä tai käytän pakastettua kalaa.

Ruokakalana silakka on parhaimmillaan syksyllä, jolloin sen rasvapitoisuus on jopa 8 %. Kesällä kudun jälkeen silakan rasvapitoisuus on vain 2–3 %. Silakasta saa rasvan ja valkuaisaineiden lisäksi vitamiineja ja hivenaineita. Rasvainen kala on hyvä luiden rakennusaine, sillä siinä on kalsiumia, fosforia ja D-vitamiinia. Silakan D-vitamiinipitoisuus on lähes 20 µg/100 g. Eviran kalan syöntisuositusten mukaan kalaa on hyvä syödä ainakin kaksi kertaa viikossa eri kalalajeja vaihdellen.
Lähde: Pro Kala




Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...