maanantai 24. joulukuuta 2012

Taivaallinen suklaamoussekakku

Tämä kakku on gluteeniton, laktoositon ja maidoton.

Suosittelen tätä kakkua joulupöytään. Olen saanut reseptin hyvältä ystävältäni ja kokeilin sitä ensimmäistä kertaa tänä viikonloppuna. Suklaamoussekakku valmistuu nopeasti ja kakusta riittää monelle.  

300 taloussuklaata (60-70 % kaakaopitoisuus)
6 kananmunaa, keltuaiset ja valkuaiset erotellaan
4 rkl hedelmäsokeria
½ dl kylmää kahvia
1 dl saksanpähkinä- tai pekaanipähkinärouhetta

Voitele irtopohjavuoka tai tasapohjainen kakkuvuoka. Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa liedellä tai mikrouunin sulatusteholla ja annan jäähtyä.

Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vaahdota ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keltuaiset ja suklaa, lisää sokeri, kahvi ja pähkinärouhe. Sekoita valkuaisvaahto taikinaan lastalla nostellen.  Kaada taikina vuokaan, pane uuniin ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kakku saa jäädä vähän pehmeäksi.  Siivilöi tomusokeri kakun pinnalle tai koristele marjoilla. Tarjoa kermavaahdon tai pehmeän vaniljajäätelön ja marjojen kanssa. Kakku on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä.
Jos kokeilet reseptiä, kerrothan mitä pidit.
 

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...