perjantai 7. joulukuuta 2012

Wanhan ajan joulutunnelmaa

Tammisaaren Vanhanajan joulumarkkinat järjestetään tulevana viikonloppuna. Myynnissä on kaikkea jouluun: runsaasti ruokatuotteita, joista suuri osa lähituotettua, käsitöitä ja koristeita ja koko kaupunki on koristeltu tunnelmallisilla jouluvaloilla. Markkinat ovat auki la-su klo 10-16. Kannattaa tulla ajoissa, koska parkkipaikkoja on keskustassa vähän, ja varsinkin puoliltapäivin on ollut ruuhkaista. Toivottavasti paikoitus ja opastus on järjestetty hyvin tänä vuonna, koska jouluinen sää houkuttelee varmasti paljon kävijöitä.

Muutamia kuvia viime vuoden markkinoilta, ja kuten näkyy, silloin ei ollut vielä lunta:


 
 
 
 

 


Vanhan kaupungin kahvila
on auki päivittäin jouluun asti. Jos olet käynyt Tammisaaressa kesällä, olet ehkä vieraillut tässä tunnelmallisessa kahvilassa ja sen ihastuttavalla pihalla. Kahvilan joulutuvassa voit nauttia glögiä, kahvia ja herkullisia leivonnaisia ja täältä voit ostaa mehuja, hilloja, kuivattuja hedelmiä ja muita herkkuja ja pikkuesineitä.
 Kahvilasta on tehty kirjakin, joka on todella kaunis, ja olen ostanut useamman kappaleen lahjaksi.  Kirjan tekijä on à la carte kirjoista tuttu Manne Stenroos.  Kahvilan löydät kun lähdet kulkemaan torilta Pentikin ohi kohti kirkkoa ja käännyt vasemmalle. Opastus on yleensä hyvä.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...