lauantai 29. joulukuuta 2012

What a feeling...


120 minuuttia pyöräilyä, hyvää musiikkia 27 kappaleen verran, vauhtia ja hikoilua ja noin 1200-1500 kcal kulutus. Tätä kaikkea sain kokea tänään liikuntasalini bonustunnilla. Asiakkaita on joulun ja uudenvuoden kunniaksi hemmoteltu 1,5-2 tunnin seteillä.  Eilen illalla oli 1,5 tunnin muokkaustunti ja tänään 2 tuntia kestävä Biketreeni. Tykkään haastaa itseäni näillä tunneilla, harjoituksen jälkeen on voittajan fiilis.
 

Näinkin pitkäkestoisessa pyöräilyharjoituksessa on hyvä pitää mielessä mm.
  • kunnon aamupala/ateria ennen harjoitusta. Minulle tämä tarkoittaa n. 2,5-3 tuntia ennen treeniä. Jos syön vasta 1-2 tuntia aikaisemmin, tulee huono olo enkä saa harjoittelusta mitään irti.
  • harjoituksen aikana tulee juoda tasaisin väliajoin. Tänään kului toista litraa vettä. 
  • pyörä tulee säätää itselleen sopivaksi
  • vatsa sisään, jotta ristiselkä ei rasitu
  • rennot hartiat, muuten niska väsyy
  • heti harjoituksen jälkeen proteiini-hiilarijuoma
  • kunnon venyttely pari tuntia treenin jälkeen
Huomenna tarjolla olisi 2,5 tunnin treeni, tekisi mieli kokeilla, mutta keho saa päättää. Jos lihakset ovat kipeät, kannattaa pitää lepopäivä.

Satuin pari viikkoa sitten näkemän pienen pätkän brittiläisestä tiededokumentista Totuus kuntoilusta. Siinä ”todistettiin”, että kaikki eivät hyödy kuntoilusta yhtä paljon, ja väitettiin myös että kolmen minuutin tehotreeni viikossa pitäisi sokeriarvot kunnossa ja parantaisi hapenottokykyä. Väittämä kuulostaa aika hurjalta, enkä jaksa uskoa että tässä on koko totuus.  Omat kokemukseni liikunnasta ovat kuitenkin niin positiiviset, että jatkan samaan tahtiin, niin kauan kuin tuntuu hyvältä. Meidät on luotu liikkumaan ja liikunta vaikuttaa sekä fyysiseen että henkiseen hyvinvointiin.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...