torstai 10. tammikuuta 2013

Kaiken maailman matkatOlen viime aikoina saanut viestejä ympäri maailmaa ja kuullut matkakertomuksia mm. seuraavista kohteista: New York, Mauritius, Vietnam, Intia, Jordania ja Bali. Ihania paikkoja kuulemma kaikki ja ensi viikon Matkamessujen innoittamana päätin listata omat suosikkimatkakohteeni:   

 Suosikkimatkakohteeni - Top 5
 1. New York
Olen käynyt kolme kertaa Nykissä, kaksi kertaa talvella ja kerran syksyllä. Vilkas kaupunki, joka ei nuku koskaan ja jossa on kaikki tarjolla: Ostokset, moninainen kulttuuri, nähtävyydet, elämykset, lukemattomat teatterit, musikaalit, konsertit ja ravintolat. New York näyttää minusta juuri samalta kuin elokuvissa: pilvenpiirtäjät, vilkkuvat mainosvalot ja keltaiset taksit. Miinuksena kalliit hotellit.

Kreeta
 2. Dubai
Myös Dubaissa olen käynyt kolme kertaa: Vuosina 2000, 2007 ja 2011. Maailman nopeimmin kasvavasta kaupungista löytyy paljon ihmettelemistä mm. maailman korkein rakennus - Burj Khalifa, maailman suurin keinotekoinen saari - The Palm, maailman suurin teema- ja urheilupuisto – Dubailand ja maailman suurin ostoskeskus - Dubai Megamall. Ilmasto on talvella ja keväällä miellyttävä, golfkentät ovat huippukunnossa ja lentomatka kestää vain noin 6 tuntia. 


3.  Kreikan saaret
Kreikan saariin on aina mukava palata, vaikka maan talous on kuralla. Ruoka, musiikki, rannat, meri ja karu luonto houkuttelevat joka vuosi tuhansia suomalaisia Kreikkaan. Rhodos oli ensimmäinen etelänmatkakohteeni, ja sinne haluaisin joskus uudestaan. Benidorm, Espanja


4. Mikä tahansa golfmatka mihin tahansa kohteeseen
Golfmatkoilla on AINA hauskaa. Golffarit ovat rentoa porukkaa ja golfmatkoilla keskitytään olennaiseen eli itse peliin, golfista puhumiseen, seuraavien kierroksien suunnitteluun, ”leikkimielisten” kilpailujen järjestämiseen, syömiseen ja rentoutumiseen hyvässä seurassa. 

Äkäslompolo


5. Suomen Lappi

Lapissa tapaa aina mukavia ja hyväntuulisia turisteja ja paikallisia asukkaita.  Lapin kaunis luonto ja puhdas ilma tuovat esiin meissä parhaat puolet ja sielu lepää.

Top 5 kaupungit

1. Rooma
Ikuinen kaupunki on sopivan lentomatkan päässä. Italialainen ruoka, italialainen muoti ja italialainen kulttuuri ovat omaa luokkaansa. Roomassa voi myös golfata, esim.  Sheraton Golf Parco de' Medici sijaitsee lähellä keskustaa ja golfmatkan voi hyvin yhdistää kaupunkilomaan.
2. Pariisi
Pariisi on ah niin chic. Nähtävyydet, ruoka, muoti, tuoksut ja katuelämä houkuttelevat aina uudestaan tähän kaupunkiin.
3. Bryssel
Kummitätini asuu perheineen maaseudulla lähellä Brysseliä ja olen käynyt Belgiassa kymmeniä kertoja. Täällä arvostetaan hyvää ruokaa ja Brysselin suurtori, Grand Place, on komea.
4. Tallinna
Sopivan lähellä mutta kuitenkin niin erilainen. Täältä löytää joka kerta uusia paikkoja, kaupunki kehittyy koko ajan ja hintataso on edelleen jonkun verran Suomea alhaisempi.  Hyvä päivä- tai viikonloppukohde.
5. Porvoo
Isäni synnyinkaupunki, jossa vietin paljon aikaa lapsena. Porvoossa on tunnelmallisia kahviloita ja ravintoloita ja täällä osataan myös markkinoida niitä. Kerran olimme parin ystävän kanssa lähdössä Vilnaan viettämään pitkää Itsenäisyysviikonloppua, mutta matka peruuntui Finnairin lakon takia. Lähdimme sen sijaan Porvooseen, jossa meillä oli kerrassaan upea viikonloppu.  Kuten Porvoon matkailupäällikkö totesi: Porvoon on Suomen Barcelona.

Tänne haluan joskus – Top 5:
 
1. Japani
Vastakohtien maa:  vanha kulttuuri vs. supermoderni teknologia. Haluaisin joskus nähdä Fuji-vuoren kukkivat kirsikkapuut.
2. Islanti
Eksoottinen satusaari, josta olen kuullut pelkkää hyvää. Issikat, kuumat lähteet ja kansallispuistot houkuttelevat.
3.  Karibian risteily
Useita eri maita yhden viikon aikana, luksusta.
4. Turkin Belek
Täältä löytyy kuulemma hienoja golfkenttiä.
5. Gdansk
Olen käynyt Krakovassa ja ihastuin silloin Puolaan. 

Miltä sinun listasi näyttää?

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, Kiva listaus. Omat suosikkini ovat:
1. New York
2. Berliini
3. Lontoo
4. Amsterdam
5. Tallinna
Perustelut: kaikki ovat iloisia kaupunkeja, paljon tekemistä, shoppailua jne. T. Hanna

Food and feeling kirjoitti...

Nykki on sinullakin ykkösenä. Amsterdam on myös listallani aika korkealla. Edellisestä käynnistä on luvattoman pitkä aika - pitää korjata tilanne :-)

Anonyymi kirjoitti...

Tässä joitakin suosikkeja:
1. Thaimaa
2. Italian Toscana
3. Bali
4. New York
5. Kreikan saaret

Suomessa Lappi ja Ahvenanmaa.

t. AL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...