lauantai 19. tammikuuta 2013

Qulman keitot lämmittävät vatsaa ja mieltä
Kylmänä talvipäivänä lämmin keitto on niin paikallaan ja tällä viikolla kävin nauttimassa Qulman herkullisia keittoja. Kruunuhaassa, Rauhankadun ja Mariankadun kulmassa, sijaitseva Qulma tarjoilee lounaalla soppabuffetin kolmella erilaisella keitolla, lisukkeilla ja tuoreella focaccia -leivällä.

Ei ole mikään ihme, että Qulmasta on tullut erittäin suosittu vajaassa kolmessa vuodessa.  Palvelu on mutkatonta, hinta-laatusuhde on kohdallaan, eikä ruoka petä.  Kyse on siis rennosta bistrotyyppisestä ravintolasta, joka on hyvin ”eurooppalainen”.  En tiedä millä muilla sanoilla voisin kuvailla tätä ei-tyypillistä suomalaista ravintolaa. Täällä viihtyvät kaikki: lähiseudun konttoreiden työntekijät, opiskelijat, Kruunuhaun asukkaat ja turistit.
Lounaaksi voi syödä myös salaattia tai Smörrebrödejä, mutta tällä kertaa otin fenkolisosekeittoa alkuun ja pääruokana tomaattikeittoa, maukkaita molemmat. Qulma tarjoilee lounaan lisäksi terveellistä aamupalaa viikolla ja brunssia lauantaisin. Lisäksi Qulmassa voi poiketa kahvilla, tarjolla on belgialaista kahvia ja houkuttelevia leivonnaisia. Käynnistä jäi hyvä mieli, juuri sellainen, jota Hesarin blogissa Kauhaa ja rakkautta kaivataan. Tuhansien murheellisten ravintoloiden maa –kirjoituksessa pohditaan osuvasti suomalaisten ravintoloiden heikkoa tasoa. Ja nyt ei puhuta fine dining –paikoista, vaan ravintoloista, jossa käydään syömässä ”omalla rahalla”.

Fenkolisosekeitto
 Hall of fame - Q:ssa on käynyt paljon "TV:stä tuttuja" henkilöitä.

Marc "Acku" Aulén on Qulman perustaja

Q:n oma focaccia-leipä (kuva Qulma)

Soppabuffet (kuva julkaistu Qulman luvalla)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jutussa on kaikki ne elementit mainittu, jotka kertovan Qulman suosiosta kaiken olennaisen. Itse vasta pari kertaa käyneenä voin luvata palaavani uudelleen. Toivottavasti lisää samanlaisia paikkoja syntyy ja lisää positiivista kilpailua alalle meidän kaikkien iloksi ja nautittavaksi.

Lelle

Food and feeling kirjoitti...

Juuri näin. En kaipaa asiakkaana monimutkaisia kanta-asiakasohjelmia tai muita konsepteja, vaan viihtyisiä ja persoonallisia paikkoja, joissa yrittäjähenkisyys näkyy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...