torstai 21. helmikuuta 2013

Risotto maistuu kotona ja ravintolassaRisotto kuuluu suosikkiruokiini ja ravintolassa tilaan melkein aina risottoa, jos se löytyy listalta. Ja mielellään sienirisotto tai joku muu vegevaihtoehto ja risottohan on myös gluteenitonta. Teen usein risottoa myös kotona ja omasta mielestäni olen onnistunut siinä varsin hyvin, vaikka teen sen omalla tavallani. Omaan reseptiini eivät kuulu sipuli eikä valkosipuli, mutta maku on silti hyvä.

4 hengelle
3 dl risottoriisiä
5 dl vettä
1-2 dl valkoviiniä
1 liemikuutio (kana tai kasvis)
voita
suolaa
mustapippuri
sieniä tai pinaattia
yrttejä, tuoretta basilikaa, persiljaa tms. koristeluun

Kuumenna vesi, jossa on liemikuutio. Kuullota toisessa kattilassa riisi voissa, koko ajan hämmentäen kunnes se alkaa muuttua hiukan kuultavaksi.  Riisi ei saa saada väriä. Lisää joukkoon viini ja hämmennä koko ajan. Olen joskus käyttänyt kaupan alkoholitonta valkoviiniä, ja se toimii. Kun viini on imeytynyt riisiin, lisää kuumaa lientä vähän kerrallaan ja ripaus suolaa. Keitä aika miedolla lämpötilalla. Jatka liemen lisäämistä, kunnes riisi on pehmeää, mutta silti vielä pureskeltaessa napakkaa. Hyvän risoton tulisi olla hieman ”kermainen”.  Tarkista suolan ja pippurin maku. Nosta kattila liedeltä. Lisää joukkoon parmesaani. Sekoita varovasti, ripottele päälle hieman parmesaania ja tarjoa lämpimänä. 


2 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Mukavan kuuloinen ohje :) Mikähän olisi mielestäsi hyvä risottoriisi?

Food and feeling kirjoitti...

Tähän tulisi varmaan vastata että italialainen arborioriisi on ainoa oikea, esim. Divellan Riso de Arborio. Tätä ei kuitenkaan saa joka marketista, ja olen käyttänyt myös Uncle Bensin ja Risellan risottoriisejä. Jos haluaa parhaimman lopputuloksen, joutuu maksamaan vähän enemmän laadusta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...