keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Unelmista totta – Citymarttojen Aarrekartta-ilta



Eilen illalla tavattiin Citymarttojen kanssa unelmien ja askartelun merkeissä. Eräs yhdistyksemme jäsen on suorittanut Aarrekartta ™ valmentajakoulutuksen ja hän opasti meitä kolmen eri aarrekartan teossa: tehtiin visuaalisia, auditiivisia ja kinesteettisiä karttoja. Olemme kaikki erilaisia ja jotkut hahmottavat asioita näköaistinsa kautta, jotkut taas tekevät kuuloon perustuvia havaintoja ja joillekin tärkeitä ovat tuntemuksiin ja toimintaan liittyvät havainnot. Olen aiemmin tehnyt aarrekarttoja, joten menetelmä oli minulle tuttu, mutta uuden kartan tekeminen sattui hyvään ajankohtaan.

Harjoitus aloitetaan sillä, että mietitään mistä unelmoi tai haaveilee, eli se selkeyttää niitä asioita, mitä itse haluaa ja toivoo elämältä. Se muistuttaa myös siitä, mitä tulisi tehdä, jotta toiveet täyttyisivät.  Joskus voi tuntua vaikealta tietää mitä haluaa elämästä, ja silloin kannattaa varata aikaa unelmoinnille. Voi olla että elää sellaista elämää, ettei ole tilaa omille haaveille, elämä kulkee eteenpäin ja asiat vain tapahtuvat. Kun tietää mitä odottaa elämästä, Aarrekartta voi toimia työkaluna, joka auttaa toteuttamaan unelmia.

Karttaan voi valita erilaisia tavoitteita: pitkän tähtäimen suunnitelmat, lähitulevaisuuden suunnitelmat ja vielä haaveilun tasolla olevat asiat. Unelmat voivat olla hyvin konkreettisia kuten uusi huonekalu tai vaatekappale, tai kyse voi olla jostakin ihanasta matkasta tai unelmalomasta.  Pitkän tähtäimen suunnitelmana voi olla esimerkiksi uranvaihto, kouluttautuminen tai kunto- tai ruokavalioremontti.  Aarrekartan tehtävänä on nopeuttaa omien unelmien, tavoitteiden ja päämäärien toteutumista. Mutta se on myös hyvä tapa hahmottaa itselleen, mitä oikeastaan tahtoo ja mihin tähtää.
Itse kartan teko on todella helppoa ja tapoja on monenlaisia. Perinteisen kartan tekemiseen tarvitaan läjä aikakauslehtiä leikeltäväksi, sakset, liima ja esimerkiksi kirjakaupasta eurolla saatava jättikokoinen kartonki tai A3 kokoinen paperi. Aarrekarttaan voi lisätä sekä kuvia että tekstiä, osa kuvista voi olla hyvin konkreettisia, esim. kuva unelmien matkakohteesta. Toiset kuvat voivat olla symboleja jostakin haaveesta, eli kuvia joka miellyttävät silmää ja herättävät tunteita.
Kun kartta on valmis, siihen merkitään tarkistuspäivä esim. yhden tai kahden kuukauden päähän kartan tekemisestä. Liian kauaksi sitä ei kannata määrätä, koska mieli ei ehkä jaksa työskennellä tehokkaasti kaukaiselta tuntuvan unelman eteen. Aarrekartta on henkilökohtainen, eikä sitä tarvitse näyttää kenellekään, mutta se kannatta pitää esillä, jotta sitä pystyy päivittäin vilkaisemaan. Toiveita kannattaa pohtia ja tarkastella, ja unelmien näkeminen paperilla voi tuottaa hyvää mieltä. Aarrekartassa ei ole mitään mystistä eikä se toimi automaattina, vaan unelmien eteen pitää tehdä myös kovaa työtä. Ja tämä todellakin toimii, tästä minulla on omia kokemuksia. 

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...