keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Lomatunnelmia Meksikon Playa del CarmenistaEilen päättyi reilu viikon lomamatka Playa del Carmenissa, Riviera Mayalla. Karibianmeren rannalla sijaitseva kansainvälinen ja suosittu lomakeskus sopii matkailojoille, jotka hakevat rentoa rantakohdetta, shoppailua ja elämyksiä. Sää suosi koko viikon, lämpötila oli + 25-29, illalla oli viileämpää ja välillä tuulista. Ilma on varsin kuivaa ja minulle mieleen, koska en viihdy kosteassa ja läkähdyttävässä ilmastossa.  Heräsin monena aamuna jo klo 6 eli auringonnousun aikaan ja kävin lenkillä. Aamulla kaupunki oli parhaimmillaan. Baarit olivat juuri sulkeneet ovensa ja kaupunki oli heräämässä uuteen päivään. Kaduilla oli varsin hiljaista, ainoastaan kadun siivoojat, roskakuskit ja taksit olivat liikkeellä sekä joitakin aamuvirkkuja lenkkeilijöitä. 

Maailmanlopun eli 12.12.2012 muistomerkki


Playa del Carmenin  komea auringonnousu


Rannalla noin klo 6.30
Valkoinen hiekka, joka ei polta jalkapohjia.Maaliskuussa Meksikossa on runsaasti amerikkalaisia koululaisia viettämässä nk. Spring Break -kevätlomaa, joten meno on riehakasta ja kovaäänistä biletystä, mutta ei mielestäni häiritsevää. Suurin osa lomalaisista oli amerikkalaisia, mutta kohteessa oli myös pohjoismaalaisia matkailijoita sekä jonkun verran japanilaisia, venäläisiä sekä eurooppalaisia turisteja.  Hotellimme oli kolmen tähden El Tukan Hotel & Beach Club aivan kaupungin keskustassa lähellä 5th Avenueta.  5th Avenue on Playa del Carmenin tunnettu kävelykatu, jonka varrella sijaitsee mm. ravintoloita, baareja, linja-autoasema, kauppoja, Tequilamuseo ja jossa voi kokea meksikolaista vilkasta elämänmenoa.  Hotellia voin suositella aikuisille lomalaisille, jotka haluavat olla kaupungin ytimessä, mutta lapsiperheille, golffareille ja rauhallista ympäristöä hakeville suosittelen All Inclusive hotelleja. 

Rannalla on hierontapisteitä, baareja, hennatatuointipaikkoja yms.
El Tukan hotellilla on oma pieni rantapalstansa.

Jalat rentoutuvat keinubaarissa.
Kävin jo toistakymmentä vuotta sitten Meksikossa eli Cancunissa, joten osa matkakohteista oli tuttuja minulle. Xcaretin luonto- ja elämyspuisto jäi edellisestä matkasta mieleen, joten päätimme vierailla uudestaan puistossa. Xcaret sijaitsee vain noin 6 km Playa del Carmenista ja tänne voi ostaa paketteja, joihin kuuluvat kuljetus, sisäänpääsymaksu, rantapyyhe, lounas ja snorklausvälineet . Hinta oli  noin 115 USD. Xcaretissa on paljon nähtävää ja koettavaa koko perheelle: jokiretkiä, eläimiä kuten papukaijoja, flamingoja, iguaaneja, delfiinejä, perhosia ja lisäksi trooppisia kasveja, snorklausta kauniissa luonnonlaguuneissa ja maanalaisessa joessa sekä huikea iltashow. 
Kävimme yhtenä päivänä myös Cozumelin saaressa, jonne pääsee veneellä noin puolessa tunnissa. Cozumelissa on myös hotelleja ja tänne voi tulla omatoimimatkalla. Puoli päivää riitti meille, koska kauppiaat ovat aika innokkaita ja pakenimme saarikierroksen jälkeen maailman pienimpään Hard Rock Caféhen  odottamaan paluumatkaa.

Cozumelin satamasta voi ottaa taksin ja kiertää saarta.
Cozumelin saarelle on n. 30 min. matka veneellä.

Tämä Kakadu osasi purra ja tehdä kuperkeikkoja.
Xcaretissa näkyi värikkäitä flamingoja ja papukaijoja...


...sekä erilaisia liskoja.

Meksikossa voi maksaa Amerikan dollareissa tai Meksikon pesoissa. Myös euroja voi vaihtaa rahanvaihtopisteissä. Hintataso ravintoloissa vaihtelee, täältä löytyy paljon fine dining ravintoloita mutta myös edullisempia vaihtoehtoja. Oxxo on paikallinen Seven Eleven kauppaketju, josta saa vettä ja pientä purtavaa. Meksikolaiset matot, nahkatuotteet, riippumatot, keramiikkaesineet, kankaat ja hatut ovat hienoja ja näistä kannattaa myös tinkiä. Kahvi, kaakao, mausteet, suklaa ja kastikkeet ovat myös kivoja tuliaisia. Ostin tällä kertaa pari pöytäliinaa, t-paitoja, kahvia ja vaniljatankoja itselleni ja tuliaisiksi. Valokuvia on satoja, joten ohessa vain muutama makupala.  


Cancunissa on hulppeita ostoskeskuksia.

Tuoreita hedelmiä oli tarjolla monessa eri muodossa.
  
Meksikolaisia kauniita käyttöesineitä

Ostamani värikkäät pöytäliinat.
  

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...