sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Marjainen rahkaunelma

Tämä raikas gluteeniton rahkakakku sopii yhtä hyvin Pääsiäispöytään kuin kesäjuhliin. Voit myös käyttää vehnäjauhoja, jolloin kakusta ei tule gluteenitonta.
Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 dl gluteenitonta jauheseosta
1 tl leivinjauhetta



Täyte:
1 tlk maitorahkaa
1 tlk ranskankermaa
½ dl sokeria
2 munaa
1 rkl vaniliinisokeria
2 rkl perunajauhoja
1,5 dl kotimaisia luomumarjoja

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.  Jos otat rasvan jääkaapista 30 minuuttia ennen kuin aloitat leipomisen, vatkaaminen helpottuu. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.  Aloita levittäminen keskeltä ja painele taikina kevyesti ruokalusikalla.
Sekoita täyteainekset keskenään ja kaada pohjan päälle. Kypsennä torttua 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja reunat ovat irronneet vuoasta.  Levitä marjat kakun päälle ja nauti.



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...