lauantai 16. maaliskuuta 2013

Pääsiäisherkut Fiskarsin Maalismarkkinoilta

Fiskarsissa kävi tänään kuhina Maalismarkkinoiden ensimmäisenä päivänä.  Jo kello 11 jälkeen pieni ruukkikylä oli täynnä iloisia asiakkaita, jotka hymyilivät kilpaa auringon kanssa. Sää on ollut tänään harvinaisen kaunista, taivas on kirkkaan sininen eikä ilkeä tuuli häiritse. Eli erinomainen päivä lähteä katsastamaan lähituottajien tarjontaa.Pääsiäispöytä on katettu
Kauppa näytti käyvän hyvin. Ensimmäinen pysähdyspaikka oli Anki Hägg, jolta ostimme pashaa. Oli muuten hyvää, pasha sisältää mm. kermaa, rahkaa, mantelia, vaniljasokeria ja sukaattia eikä ole mikään kevyttuote. Sen jälkeen oli Tenholan Juuston (Tenala Ost) vuoro, jonne oli päivän pisimmät jonot. Tenholassa Frimanin perheen kellarissa kypsytetty emmentaljuusto meni kuin kuumille kiville. Frimanin kyläkaupan osastolla oli myös ahvenanmaalaisia herkkuja, mehuja, leipää, hilloja ja muita tuotteita myytävänä.  Tenholasta olivat tulleet myös Södergård ja Tenholan Jäätelö. Södergårdilla oli mm. jauhoja, hilloja, hedelmärahkaa ja ruusunmarjatuotteita myytävänä.  Ostin ruusunmarjajauhetta, jota aion käyttää jogurtin kanssa. Ruusunmarja sisältää paljon C-vitamiinia ja ruusunmarjan sisältämä magnesium auttaa myös lihaskramppeihin, eli tämä on kuntourheilijalle hyvä luonnontuote. Tenholan Jäätelö tarjosi maistiaisia ja Pääsiäisen kunniaksi oli valmistettu mm. mämmijäätelö, joka oli kuulemma hyvää. Itse maistoin raikasta kiivisorbettia.
Tenholan juustoa jonotettiinSuomen kallein suklaamuna komeili Lukaalin lavalla vartijan valvovan silmän alla. Suklaamunan kohtalo on vielä auki, siitä saa kuulemma tehdä ostotarjouksia.  Kovin kauan munaa ei kuitenkaan voi säilyttää, koska suklaa menee pilalle. Poikkesimme myös suklaamunan toisen taitelijan Petri Sirénin Petri’s Chocolate Roomissa, jossa oli houkuttelevan näköisiä suklaakoristeita ja pääsiäisherkkuja. Markkinat ovat auki myös huomenna sunnuntaina 17.3.2013 klo 10-16.  Tästä löydät ajo-ohjeet ja liikenneyhteydet.
Slow Food yhdistystä voi tukea mm. ostamalla arpoja ja ostoskasseja.

Tässä se on: Suomen kallein suklaamuna, arvo n. 20 000 euroa.

3 kommenttia:

J-P kirjoitti...

Aijai!

Mukavalta näyttää ja tarjontaki vissiin ihan kohdillaan, ympäristöstä puhumattakaan. Sellainen kysymys nousi tuossa mieleen kun noita kuvia katselin. Eli parissa kuvassa näkyy jokunen ihan kruunukorkillinen pullo. Mitä nuo pullot sisälsivät? Etiketit itselleni tuntemattomia, joten mielenkiintoni heräsi.

Food and feeling kirjoitti...

Kiitos J-P palautteesta!
Oli kyllä mainio tilaisuus. Pasha on syöty jo aikoja sitten, mutta toivottavasti sitä saa lisää jostakin.
Tarkoitat varmaan Ahvenanmaan Peders Aplagårdin kauniita pulloja. Niissä on mehua, siideriä ja talvella saa myös hyvää glögiä. Olen tähän mennessä raahannut näitä Ahvenanmaalta, mutta Tenholan Fribergin kaupasta niitä saa, ehkä myös muualta. T. Mona

J-P kirjoitti...

Kiitos vastauksesta. Uusi tuttavuus minulle ja vaikuttaa mielenkiintoiselta. Pitääki tutustua, jos vastaan tulee, sillä hyvää (ts. oikeaa) siideriä ei Suomesta liikaa saa.

Ensin ajattelin, että olisiko kyseessä ollut Rosalan uuden pienpanimon tuotoksia, mutta eipä nämäkään varmasti huonoja ole.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...