perjantai 29. maaliskuuta 2013

Paljonko tanssi kuluttaa kaloreita?Yllättävän vähän, ainakin omalla kohdallani. Olen käyttänyt uutta Suunto Quest sykemittaria lähes joka liikuntatunnilla ja lenkillä ja tallentanut tulokset Movescountiin, joka toimii liikuntapäiväkirjana. Kävin viime viikolla kolmella eri tanssitunnilla Lassila Fit –liikuntakeskuksessa ja tässä ovat tulokset.  Kaikki tunnit kestivät 60 minuuttia. 

Kuntotanssi: keskisyke 110, kokonaiskulutus 237 kcal.
Zumba Fitness: keskisyke 107, kokonaiskulutus 233 kcal.
Tanssillinen Teematunti, johon kuului myös 20 min. lihaskunto-osuus: keskisyke 107, kokonaiskulutus 207 kcal.
Täytyy muistaa, että energiankulutus on yksilöllistä.  Zumba- ja kuntotanssitunnilla kulutetaan yleensä yli 300 kcal ja toisen tanssijan mittari näytti tällä kertaa 345 kcal.  Vaikka liikun tehokkaasti ja hypin ja pompin, sykkeeni ei nouse kovin korkealle millään jumppatunnilla. Minulla on alhainen leposyke (45-50) ja sykkeeni laskee myös hyvin nopeasti, jos tunnilla on taukoja. Mutta tanssi on paljon muuta kuin kaloreiden kuluttamista. Tanssi rentouttaa koko kehoa ja tuo hyvän mielen ja hyvät yöunet.
Jos tanssi kiinnostaa ja asut pääkaupunkiseudulla, kannattaa tarkistaa tanssikoulu Baila Bailan Salsa Festivalin ohjelma. Pääsiäisenä järjestetään kolmen päivän tanssitapahtuma, jossa voi tanssia Salsaa, Zumbaa, Reggaetonia ja muita afrokuubalaisia tansseja. Olen joskus osallistunut tähän hauskaan tapahtumaan, kun se järjestettiin Vantaalla. Tällä kertaa vaihdan tanssin pitkään kävelylenkkiin ja siivousrumbaan.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...