torstai 18. huhtikuuta 2013

Mainio päärynä-sinihomejuustopiirakka



Tämän piirakan voi syödä kuumana tai kylmänä ja sen voi paistaa valmiiksi etukäteen ja lämmittää mikrossa tai uunissa juuri ennen tarjoilua. Päärynä-sinihomejuustopiirakka on oivallinen piirakka: se on yhtä aikaa makea ja suolainen ja voidaan tarjoilla iltapalaksi esimerkiksi raikkaan salaatin ja luomumehun kera. Piirakka sopii yhtä lailla kahvipöytään.

Taikina
170 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja tai gluteenittomia jauhoja
1 dl ruisjauhoja tai tattarijauhoja
3 rkl kylmää vettä
Täyte
4-5 päärynää
1 1/2 dl ranskankermaa
1/2 dl – 1 dl kermaa
170 g sinihomejuustoa
ripaus muskottipähkinää

Nypi pehmeä voi tai margariini muruiksi. Jos kotona ei satu olemaan ruisjauhoja tai tattarijauhoja, voit käyttää pelkästään vehnäjauhoja tai gluteenittomia jauhoja. Lisää kylmä vesi ja sekoita käsin ainekset nopeasti taikinaksi. Kääri taikina voipaperiin ja pane paketti noin puoleksi tunniksi jääkaappiin asettumaan. Kauli taikina levyksi, nosta se voideltuun vuokaan ja painele paikoilleen. Leikkaa ylimääräiset reunat pois.  Halkaise päärynät ja koverra pikkulusikalla siemenkohdat pois. Viipaloi hedelmät ja asettele palaset kauniisti piirakkapohjan päälle. Murustele sinihomejuusto vuokaan päärynöiden päälle. Sekoita kerma ja ranskankerma keskenään ja kaada seos vuokaan. Ripottele päälle varovaisesti jauhettua muskottipähkinää. Paista vuoka 225-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...