Tämän
piirakan voi syödä kuumana tai kylmänä ja sen voi paistaa valmiiksi etukäteen
ja lämmittää mikrossa tai uunissa juuri ennen tarjoilua.
Päärynä-sinihomejuustopiirakka on oivallinen piirakka: se on yhtä aikaa makea
ja suolainen ja voidaan tarjoilla iltapalaksi esimerkiksi raikkaan salaatin ja
luomumehun kera. Piirakka sopii yhtä lailla kahvipöytään.
Taikina
170 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja tai gluteenittomia jauhoja
1 dl ruisjauhoja tai tattarijauhoja
3 rkl kylmää vettä
170 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja tai gluteenittomia jauhoja
1 dl ruisjauhoja tai tattarijauhoja
3 rkl kylmää vettä
Täyte
4-5 päärynää
1 1/2 dl ranskankermaa
1/2 dl – 1 dl kermaa
170 g sinihomejuustoa
ripaus muskottipähkinää
4-5 päärynää
1 1/2 dl ranskankermaa
1/2 dl – 1 dl kermaa
170 g sinihomejuustoa
ripaus muskottipähkinää
Nypi pehmeä
voi tai margariini muruiksi. Jos kotona ei satu olemaan ruisjauhoja tai
tattarijauhoja, voit käyttää pelkästään vehnäjauhoja tai gluteenittomia
jauhoja. Lisää kylmä vesi ja sekoita käsin ainekset nopeasti taikinaksi. Kääri
taikina voipaperiin ja pane paketti noin puoleksi tunniksi jääkaappiin
asettumaan. Kauli taikina
levyksi, nosta se voideltuun vuokaan ja painele paikoilleen. Leikkaa ylimääräiset
reunat pois. Halkaise päärynät ja koverra pikkulusikalla siemenkohdat pois.
Viipaloi hedelmät ja asettele palaset kauniisti piirakkapohjan päälle.
Murustele sinihomejuusto vuokaan päärynöiden päälle. Sekoita kerma ja
ranskankerma keskenään ja kaada seos vuokaan. Ripottele päälle varovaisesti
jauhettua muskottipähkinää. Paista vuoka 225-asteisessa uunissa noin puoli
tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti