keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Nuukuusviikon perunasalaatti



Tiesitkö että tällä viikolla vietetään valtakunnallista Nuukuusviikkoa? Viikon takana on kierrätysliike, joka koostuu 20 eri järjestöstä. Nuukuuden tavoitteena on luonnonvarojen kestävä käyttö ja jätteiden synnyn ehkäisy. Torstaina 18. huhtikuuta klo 15.30-17.30 järjestetään Helsingissä maksuton keskustelutilaisuus aiheesta Kestävä ruokakulttuuri, jossa pohditaan mm. ruokahävikkiä. Tilaisuus on maksuton ja mukaan mahtuu 50 henkeä. Lisätiedot löydät tästä linkistä.

Tämä perunasalaatti sopii hyvin Nuukuusviikon ateriaksi. Voit lisätä salaattiin ylijääneet vihannekset, tapakset ym. Dijonsinappi antaa salaatille potkua.

Perunasalaatti dijonsinappikastikkeella

10-12 keitettyä perunaa
herneitä tai papuja (purkista tai pakastettuna)
ylijääneitä tapaksia maun mukaan kuten esim. aurinkokuivatut tomaatit, oliivit, herkkusienet, artisokka, fetajuusto
tuoretta tilliä

Kastike:
1 rkl dijonsinappia
1/2 dl rypsy- tai oliiviöljyä
(vähän sitruunamehua)

Sekoita ainekset keskenään. Mausta tarpeen mukaan.


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...