perjantai 26. huhtikuuta 2013

Parsakausi on parhaimmillaan



Parsaviikkojen alkaminen on varma kevään merkki.  Parsa on suosittu kausiruoka ja avasin parsakauden viime viikolla Ravintola Raffaellossa. Raffaellon parsalista on perinteikäs ja täällä tarjotaan parsaa mm. keittona ja erilaisten kala- ja liharuokien lisukkeena. Parsaa Naturel on yksinkertainen annos, jossa on valkoista parsaa, parmesaaniraastetta, hollandaise-kastiketta ja voisulaa. Tässä yksinkertaisen hollandaise-kastikkeen ohje:

Hollandaise –kastike, ohje neljälle
3 munankeltuaista
150 g suolatonta voita
2-3 rkl vettä
2 rkl sitruunamehua
suolaa ja valkopippuria maun mukaan

Sulata voi matalalla lämmöllä. Sekoita keltuaiset, sitruuna ja vesi kattilassa. Laita kattila vesihauteeseen. Vatkaa nopeasti 5 minuuttia tai kunnes seos sakenee.  Lisää voisula vähän kerrallaan vatkaten samalla voimakkaasti. Varo, ettei voin pohjasakka tule mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kun teet tätä kastiketta, voi käyttää valkuaiset esim. marengin tekoon. Ohje löytyy tästä linkistä: Marenki.

Parsa Naturel

 Tässä Raffaellon parsajälkiruoka: Parsa-marjakimara,
raparperiliemessä haudutettua valkoista parsaa ja
valkosuklaakreemiä sekä vadelma-mansikka sorbetti.


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...