keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Eteeriset öljyt luonnonlääkkeenäOsallistuin eilen luentoon, jonka aiheena oli Hyvinvointi ja painonhallinta hyödyntäen eteerisiä öljyjä. Eteeriset öljyt ovat lyöneet itsensä läpi erityisesti Yhdysvalloissa, jossa vaihtoehtoisia hoitomuotoja kehitetään ja markkinoidaan aktiivisesti. Öljyjen etuina pidetään turvallisuutta ja luonnollisuutta. Öljy oli luonnollinen tapa hoitaa terveyttä jo muinaisissa kulttuureissa ja öljyihin ei yleensä liity sivuvaikutuksia tai lisäaineita. En ole itse kokeillut öljyjä lääkkeenä, mutta kuulin kommentteja siitä, että ne tehoavat perinteisiä lääkkeitä nopeammin esim. särkyyn tai iho-ongelmiin. Aromaterapia on varsin suosittu ja olen joskus kokeillut sitä rentouttavana hoitona.

Öljyjä voi käyttää kolmella eri tavalla:
1) Aromaattisesti esim. öljylyhdyssä puhdistamaan ilmaa ja avaamaan hengitysteitä.
2) Ulkoisesti esim. niska- ja hartiasärkyyn, hieronta-öljynä (laimennettuna) tai paikallisesti iho-ongelmiin.
3) Sisäisesti esim. ruuansulatusvaivoihin ja kurkkukipuun.

Kokeilimme toistakymmentä eri öljyä mm. näitä:
Piparminttu: Lisää työvireyttä, vatsa- ja ilmavaivoihin, pahoinvointiin sekä päänsärkyyn. Tämä tuntui tehoavan kevätflunssaan ja avasi heti hengitystiet.

Laventeli: Rauhoittava eteerinen öljy avuksi kuukautis- ja lihaskipuihin, palovammoihin ja ihottumiin. Tämä kuulemma auttaa jos kärsii unettomuudesta.

Sitruuna: Virkistää, raikastaa ja parantaa työtehoa, ruoansulatuksen sekä päänsäryn avuksi. Tätä sekoitettiin veteen ja saatiin piristävä juoma. Öljyt eivät vaurioita hampaiden pintaa kuten esim. maustetut kivennäisvedet. Sitruunaöljyä voi myös käyttää pesuaineena ja raikastamaan jääkaappia.

Greippi: Väsymykseen, PMS-oireisiin sekä selluliittiin ja ylipainoon. Greippiöljyä voi käyttää paikallisesti selluliitin hoitoon, on kuulemma tehokasta.

Tea Tree: Antiseptinen, ihotulehduksiin, jalka- ja kynsisieneen, herpekseen sekä syyliin.

Frankinsens: Edistämään luovaa työtä, pahoihin uniin ja avuksi kuivalle sekä ikääntyvälle iholle.

Jos haluat kokeilla eteerisiä öljyjä, niitä voi ostaa myös verkkokaupasta, esim. tästä osoitteesta: Hyvinvoinnin.fi  Suomen suurin terveystuotteiden verkkokauppa!

 
Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...