tiistai 21. toukokuuta 2013

Hyvä olo löytyy HangostaValokuvausviikonlopun aikana päätin tutustua myös Hangon hyvinvointipalveluihin. Perjantai-iltana suunnistin Merijoogan joogastudioon, jossa oli alkamassa  75 minuuttia kestävä Meri Yin & Yang syvävenyttävä ja dynaaminen harjoittelu.  Merijooga on tämän vuoden alussa perustettu yritys, jonka perustajat Johanna, Pia ja Charlotta haluavat tarjota hyvänolon hetkiä Hangossa. Merijoogaan kaikki ovat tervetulleita. Paikalliset asukkaat ovat jo löytäneet joogan ja tunteja on järjestetty lähinnä viikonloppuisin. Kesäkauden alkaessa tuntimäärä lisääntyy ja matkailijoille tarjotaan mahdollisuus kokea Hankoa vähän eri näkökulmasta. Aikaisempaa kokemusta joogasta ei tarvita, mutta tunneille tulisi ilmoittautua etukäteen.

Joogastudio on valoisa ja ikkunoista avautuu hieno maisema.

Meriteema näkyy sisustuksessa.

En ole aikaisemmin harrastanut joogaa, mutta jotkut joogaliikkeet sisältyvät myös Body Balance ja Chi Ball harjoituksiin, joten aurinkotervehdykset ja tasapainoliikkeet olivat ennestään tuttuja. Yin & Yan harjoitus eteni rauhallisesti ja ohjaajamme Charlotta selitti liikkeet selkeästi ja pyysi meitä kiinnittämään huomiota hengitykseen.  Rauhallinen hengitys saattaa ensin tuntua oudolta, mutta siihen tottui yllättävän nopeasti. Yinjooga on kehon ja mielen voimavaroja palauttava harjoitus, jossa työskennellään ennen kaikkea sidekudosten parissa. Yinosuuden aikana tehdään pitkäkestoisia liikkeitä ja harjoituksessa opetellaan läsnäoloa nykyhetkessä. Yangosuudessa lisätään liikkuvuutta ja vahvistetaan kehon heikkoja alueita.  Tunnin jälkeen oli rauhallinen ja samalla energinen olo.
Rantajoogaa Regattarannalla.

Pehmeä lämmin hiekka jalkapohjien alla. 

Sunnuntaina minulla oli mahdollisuus kokeilla aitoa egyptiläistä hierontaa. Egyptiläinen hieronta on 3000 vuotta vanha terapeuttinen hoitomuoto, joka tasapainottaa, rentouttaa ja puhdistaa kehoa. Hoitoon sisältyy syväkudoshierontaa, venytyksiä, akupainantaa ja kasvohierontaa.  Vuorikadulla, eli Hangon kävelykadulla, sijaitsevassa hoitolassa Egyptistä Suomeen muuttanut Adam ottaa vastaan asiakkaita päivittäin.


Hierontapöytä oli lämmin, mikä tuntui miellyttävältä ja auttoi rentoutumaan. Hieronnan aikana Adam käytti eteerisiä öljyjä kuten laventelia ja greippiä ja eteni jalkapohjista ja reisistä selän ja niskan alueelle. Myös käsiä käsiteltiin ja jäykkiä olkapäitä ja kaulaa venytettiin. Sen jälkeen oli rintalihasten ja kasvojen vuoro.  Hoitohuoneessa oli lämmin tunnelma ja rauhallinen musiikki auttoi irrottamaan ajatukset arjesta. Hoidon jälkeen olo oli yllättävän virkeä eikä raukea kuten yleensä hieronnan jälkeen. Sain ohjeen juoda paljon vettä illan aikana ja jano olikin kova. Kirjalliset venyttely- ja jumppaohjeet täydensivät tämän kokonaisvaltaisen kokemuksen.
Hyvän olon lisäksi sisustustavaraa tarjolla.

Hoitohuoneen tunnelmaa.

Hoitolan kanssa samassa liikehuoneistossa toimii myös &Shop, jossa on myynnissä Hankoon liittyviä tuotteita, kuten Nina Fagerströmin suunnittelemat pellavaiset sisustustyynyt, joiden sisätyynyt ovat untuvaa.  Hauska idea on myös kierrätysaiheiset pussukat, jotka on tehty Hangon jäljelle jääneistä matkailuesitteistä. Vetoketjulliset ja muovitetut pussukat sopivat esimerkiksi rantakäyttöön kännykän ja kameran säilytystä varten. 
Kleopatra suosii myös egyptiläistä hoitolaa.

Hankolaisen puusepän Matti Vartiaisen uimakopit.

Hangossa nähdään!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...