torstai 13. kesäkuuta 2013

Kesän ruokasesonki



Martan ruokakori (Martha’s matkorg) suosittelee seuraavia raaka-aineita kesän ruokapöytään:

Tomaatti, kurkku, kukkakaali, parsakaali
Herneet, pavut, pinaatti
Uudet perunat
Punajuuri, lanttu, porkkana
Ahven, lahna, kampela, särki, kuha
Ravut
Mansikka, mustikka, viinimarja, vadelma, karviaismarja
Raparperi
Kerma, kermaviili, jogurtti, viili

Kesällä on helppo poiketa kyläkaupassa ja kesätoreilla hankkimassa lähiruokaa tai ostaa vihannekset ja marjat suoraan tuottajilta.  Martan ruokakori-projektissa kootaan neljä kauden mukaista ruokakoria: kevättä, kesää, syksyä ja talvea varten ja kannustetaan syömään sesonkiruokaa. Siinä on makua ja se on halvempi ja ekologisempi valinta. Korissa on raaka-aineideoita sekä reseptejä ja viikkomenu ja projektiin kuuluvat myös ruokakursseja ja reseptivihkonen.  Reseptejä ruotsiksi löytyy tästä linkistä ja Marttojen reseptisivuilta löytyy mm. Kala-nokkoskeitto. 
Kesän ruokakori.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...