lauantai 15. kesäkuuta 2013

Kirkkonummen Kymppi – Hyvän mielen juoksu


Osallistuin tänään Kirkkonummen Kymppiin, joka on uusi ilmainen juoksutapahtuma. No, mikään ei ole täysin ilmaista, tämänkin tapahtuman suunnitteluun ja läpivientiin osallistui suuri joukko vapaaehtoisia. Tapahtumajärjestäjänä tiedän hyvin, että massatapahtumiin kuuluu paljon asioita kuten viranomaisluvat, liikenneohjausjärjestelyt, pelastussuunnitelmat ja ensiapujoukot. Joku oli huolehtinut reitin suunnittelusta, merkitsemisestä, markkinoinnista ja yhteistyökumppaneiden hankkimisesta.  Juoksun taustalla on osittain sama porukka, Tehotytöt, joka järjesti Hyvän Mielen Joulumarkkinat ja Hyvän Mielen Pääsiäismarkkinat, joiden tuotto lahjoitettiin hyväntekeväisyyteen. Kiitokset heille, tapahtuman yhteisöllisyys houkutteli minut paikalle. Tänä päivänä tuntuu, että kunnilta ja järjestöiltä puuttuu sekä resursseja että uusia ideoita, ja on yleistä että asukkaat järjestävät itse haluamansa tapahtumat.  Vähemmän byrokratiaa, yhdessä tekemisen ilo ja nykyaikainen markkinointi esimerkiksi Facebookin kautta takaavat hyvän tuloksen.
Juoksuun osallistui parisataa henkeä.
Sata ensimmäistä ilmoittautunutta sai t-paidan, mutta koska tein päätöksen osallistua vasta tänä aamuna, en saanut paitaa – reilu peli. Ihan hyvä, ettei paita vienyt koko shown, yleensä juoksutapahtumien paitoihin liittyy turhan paljon draamaa. Olen ollut vastuussa useamman juoksutapahtuman rekvisiitan hankkimisesta kuten Naisten Kympin ym. osalta, ja se on haastava tehtävä. Paita ei saa olla liian lyhyt, eikä myöskään liian pitkä, ei liian tiukka, muttei liian löysäkään ja värin ja mallin tulisi sopia kaikille. Joka vuosi kävi niin, että paita oli monen mielestä ruma, materiaali ei miellyttänyt ja osa jätti työnantajan maksaman paidan käyttämättä.
Sponsoroituja T-paitoja riitti 100:lle ensimmäiselle.
Tämän päivän reitti oli kaunis ja kulki ympäri Kirkkonummea osittain rauhallisia ja varjoisia hiekkapolkuja pitkin. Reitti oli merkitty selkeästi, vain yhdessä kohdassa oli hieman epäselvyyttä, mihin suuntaan jatketaan. Onneksi kyseessä ei ollut edustusjoukkueen karsintakilpailu, ylimääräiset askeleet ja kulutetut kilokalorit olivat vain plussaa.  Järjestelyt toimivat muutenkin hyvin ja liikkeellä oli iloista porukkaa. Ensi vuotta ajatellen toivoisin, että matkan varrella olisi kylttejä esim. 3, 5 ja 7 km kohdalla. Kuulin edessä olevilta juoksijoilta, että matkaa oli jo 8 km takana ja sen jälkeen jaksoin kiristää vähän tahtia. Seuraava juoksu olisi tarjolla Juhannusaattona Fiskarsissa, jossa on 7 km ja 15,5 km reitit.  
Pitkät juoksutrikoot ei ollut kovin fiksu valinta tänään,
lämmintä oli.
Reitin varrella tuli haukkuja, Kirkkonummella järjestetään
tänä viikonloppuna agilityn SM-kisat.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...