keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Rapaperimehu ilman valkoista sokeria



Raparperimehu on hyvä kesäjuoma, mutta kaikissa mehuresepteissä on huimat määrät sokeria. Kirpeä raparperi vaatii seurakseen sokeria tai muita makeutusaineita, mutta muitakin kikkoja löytyy, mm. omena pehmentää rapaperin kirpeyttä. Löysin Green Kitchen Stories –blogin, jonka taustalla on ruotsalainen pariskunta.  Sivuston kuvat ovat todella kauniit ja täältä löytyy monta mielenkiintoista reseptiä erityisruokavaliota noudattaville.Reseptien mitat ovat amerikkalaisen mittojen mukaan, mutta Maku-lehden artikkelissa selitetään brittiläisten ja amerikkalaisten ruokaohjeiden mitat, tässä linkki. 


Raparperi-mansikkamehu

1 litra raparperia pieniksi paloiksi leikattuna
1/2 l mansikoita puoliksi leikattuna
pala tuoretta inkivääriä (n. 7-9 cm, pieniksi paloiksi leikattuna)
2,4 dl koivusokeria eli xylitolia tai täysruokosokeria
1 halkaistu vaniljatanko
1 l vettä
2 limen menu
20 kpl mintun lehteä


Lisää raparperi, mansikka, inkivääri, koivusokeri, vaniljatanko ja vesi kattilaan ja kiehauta, jonka jälkeen alenna lämpötilaa. Lisää limemehu ja mintunlehdet. Anna hautoa 20-25 minuuttia välillä sekoittaen. Siivilöi mehu ja anna jäähtyä jääkaapissa. Tiiviissä astiassa mehu säilyy noin viikon. Tarjoile jääpalojen, tuoreen rapaperin, mansikoiden ja limeviipaloiden kanssa. 

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...