Raparperimehu on hyvä kesäjuoma, mutta kaikissa
mehuresepteissä on huimat määrät sokeria. Kirpeä raparperi vaatii seurakseen sokeria
tai muita makeutusaineita, mutta muitakin kikkoja löytyy, mm. omena pehmentää
rapaperin kirpeyttä. Löysin Green Kitchen Stories –blogin, jonka taustalla on
ruotsalainen pariskunta. Sivuston kuvat
ovat todella kauniit ja täältä löytyy monta mielenkiintoista reseptiä
erityisruokavaliota noudattaville.Reseptien mitat ovat amerikkalaisen mittojen mukaan, mutta Maku-lehden
artikkelissa selitetään brittiläisten ja amerikkalaisten ruokaohjeiden mitat,
tässä linkki.
Raparperi-mansikkamehu
1 litra raparperia pieniksi paloiksi leikattuna
1/2 l mansikoita puoliksi leikattuna
pala tuoretta inkivääriä (n. 7-9 cm, pieniksi paloiksi leikattuna)
2,4 dl koivusokeria eli xylitolia tai täysruokosokeria
1 halkaistu vaniljatanko
1 l vettä
2 limen menu
20 kpl mintun lehteä
1/2 l mansikoita puoliksi leikattuna
pala tuoretta inkivääriä (n. 7-9 cm, pieniksi paloiksi leikattuna)
2,4 dl koivusokeria eli xylitolia tai täysruokosokeria
1 halkaistu vaniljatanko
1 l vettä
2 limen menu
20 kpl mintun lehteä
Lisää raparperi, mansikka, inkivääri, koivusokeri,
vaniljatanko ja vesi kattilaan ja kiehauta, jonka jälkeen alenna lämpötilaa. Lisää
limemehu ja mintunlehdet. Anna hautoa 20-25 minuuttia välillä sekoittaen.
Siivilöi mehu ja anna jäähtyä jääkaapissa. Tiiviissä astiassa mehu säilyy noin
viikon. Tarjoile jääpalojen, tuoreen rapaperin, mansikoiden ja limeviipaloiden
kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti