tiistai 30. heinäkuuta 2013

Ahvenanmaan pannukakku



Ahvenanmaan pannukakku on  saaren suosituimpia ruokia ja se sopii hyvin esimerkiksi välipalaksi kahvin kanssa. Tämä on sekä lasten että aikuisten suosikki ja pannukakkua saa lähes kaikista Ahvenanmaan kahviloista ja ravintoloista. Tämä resepti on Ahvenanmaan matkailusivuilta.

 Café Juliuksen Ahvenanmaan pannukakku

6 munaa
1 kuppi sokeria
2 kuppia jauhoja (voit käyttää gluteenittomia jauhoja)
5 kuppia riisipuuroa (keitetään puolikypsäksi edellisenä päivänä ja annetaan turvota yön yli)
3 tl kardemummaa
n. 1 litra maitoa
2 tl suolaa

Sekoita munat ja sokeri, vatkaa hieman. Lisää riisipuuro, jauhot, kardemumma ja suola. Lisää lopulta maito ja sekoita. Valmis taikina kaadetaan uunipellille ja paistetaan 220 asteessa, noin 25 minuuttia, kunnes se on kullanruskeaa ja kiinteää. Pannukakkua tarjoillaan mieluiten klassisten lisukkeiden eli luumukiisselin, vadelma- tai mansikkahillon ja kermavaahdon kera. 

Smakbyn gluteeniton pannukakku oli herkullinen.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...