tiistai 3. syyskuuta 2013

Gluteeniton täysjyväleipä



Nyt vietetään Valtakunnallista Keliakiaviikkoa ja keliakiayhdistykset järjestävät eri puolilla Suomea monenlaisia tapahtumia. Tänä vuonna teemana on Kun lapsella on keliakia.

Tämän täysijyväleivän resepti on lainattu Vuohelan Herkulta.
Täysjyväleipä
25 g hiivaa
3,5 dl vettä, maitoa, piimää tai laimennettua hedelmämehua
1 annos Farina Täysjyväleipäjauhoseosta (350 g)
1 - 2 rkl juoksevaa margariinia
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää leipäjauhoseos ja sekoita tasaiseksi. Anna seoksen turvota 10 min.  Lisää margariini ja sekoita voimakkaasti sähkövatkaimella tai yleiskoneessa 2 - 3 min. Taikina saa muistuttaa puuroa.  Laita taikina vuokaan (1­ - 1,5 l), peitä ja anna nousta lämpimässä vuoan reunojen tasalle. Paista 200 °C:ssa noin 40 min.
Vinkki!
Voit lisätä taikinaan 1 dl auringonkukansiemeniä ja pari ruokalusikallista pellavansiemenrouhetta, niin saat kuitupitoisemman leivän. Lisää siemeniä myös taikinan päälle ennen nostatusta.
Kuva: Vuohelan Herkku

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...