Kaalilaatikko on monen suosikkiruoka näin syksyisin ja tässä on helppo
versio laatikosta. Melkein kaikissa kaalilaatikkoresepteissä on käytetty puuroriisiä
tai ohrasuurimoita, mutta minusta laatikosta tulee hyvä ja ruokaisa myös ilman
riisiä. En ole myöskään sipulin ystävä,
joten jätän sen pois. Tällä tavalla kaalin maku tulee oikeuksiinsa.
700 g kesäkaalia(1 sipuli)
2-3 dl soijarouhetta
suolaa maun mukaan
1 tl meiramia
valkopippuria
2 kananmunaa
5-6 dl maitoa tai soijamaitoa tai kaurajuomaa
pinnalle 1-2 rkl siirappia
Suikaloi kaali ja hauduta sitä miedolla lämmöllä hetken aikaa kannen alla kattilassa kunnes se menee vähän kasaan ja valuta. Sekoita raaka-aineet voidellussa vuoassa keskenään. Jos käytät sipulia, paista silputtu sipuli ja mausta suolalla ja pippurilla. Vatkaa munamaito ja kaada se vuokaan ja lisää pinnalle siirappia. Kypsennä 200-asteessa noin 1 tunti. Tarjoa puolukkasurvoksen kanssa. Sekoita 2 dl puolukoita 2 rkl stevia-sokerin kanssa. Pidän kirpeästä mausta, joten käytä stevia-sokeria oman makusi mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti