lauantai 21. syyskuuta 2013

Kukkakaalikeitto aurajuustolla



Lämmin keitto maistuu pilvisenä syyspäivänä ja tänään tein kukkakaalikeittoa. Aurajuusto (kevyt 17 %) sopii hyvin kukkakaalin kaveriksi.

700 g kukkakaalia (keskisuuri)
(1 sipuli)
5 dl kana- tai kasvislientä
100 g sinihomejuustoa
1 dl ruokakermaa (5-10 % rasvaa)
mustapippuria
tuoretta basilikaa

Ohje:
Paloittele kaali. Jos käytät sipulia, kuori ja hienonna sipuli. Keitä kaali ja sipuli kypsäksi liemessä (10–15 minuuttia). Soseuta keitto sauvasekoittimella, puruntuntumaa saa jäädä. Lisää kerma ja murennettu sinihomejuusto, pippuri ja mahdollisesti suola ja tarkista maku. Jätin oman keittoni sosemaiseksi, mutta kermaa ja kasvislientä voi lisätä, jos haluaa nestemäisen keiton. Ripottele pinnalle tuoreita basilikan lehtiä.




Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...