torstai 3. lokakuuta 2013

Hyvällä omallatunnolla – monipuolista ja terveellistä ruokaa



Viime viikolla ilmestyi erilainen keittokirja Hyvällä omallatunnolla (R) – opas rentoon, monipuoliseen ruoanlaittoon. Kyse on NutriCoach -ravintovalmennusketjun ja Eder Rodriguezin yhteistyössä syntyneestä reseptikirjasta, jossa ei käytetä valkoista sokeria, vehnää tai muita valkoisia jauhoja.  Sokeri korvataan luonnollisilla vaihtoehdoilla kuten kookospalmusokerilla ja hunajalla ja vehnän tilalle on esimerkiksi tattari ja hirssi. 


Julkistamistilaisuudessa Top Chefista tuttu Eder kertoi kiinnostuksestaan puhdasta ja terveellistä ruokaa kohtaan. - Voisimme halutessamme syödä niin paljon paremmin, tarvitsemme vain hyviä raaka-aineita ja uusia ideoita, Eder totesi. Ruoanlaiton ei tarvitse olla aikaa vievää eikä siinä tarvitse käyttää eksoottisia raaka-aineita. Vinkkejä saa tästä kirjasta todella paljon. Opas soveltuu niin ruoka-allergisille, erikoisruokavaliota noudattaville, painonpudottajille kuin terveellisestä ruoanvalmistuksesta kiinnostuneille.  Kirjasta löytyy reseptejä aamiaista, pääruokaa, välipalaa ja jälkiruokaa varten ja kirjassa on yli 600 kuvaa.  Se on erinomainen opas aloitteleville kotikokeille ja tarjoaa uusia vaihtoehtoja ruoanlaittoa jo pitkään harrastaneille ja on myös hyvä lahjaidea. Olen  löytänyt kirjasta vinkkejä smoothien tekoon, vaikka pidän itseäni varsinaisena smoothievelhona. Kirjan julkistamistilaisuudessa saimme myös maistaa kirjan herkullisia annoksia, jotka kaikki olivat gluteenittomia. Kirjan saa nettikaupasta ja NutriCoach-valmentajien kautta, esim. tästä.
 
Eder Rodriguez esittelee ylpeänä ensimmäistä
keittokirjaansa.
Katkarapu-avokadosalaatti jogurtti-hapankerma-
kastikkeella.
Meksikolainen lihatostada - Ederin
meksikolainen tausta näkyy resepteissä.

Suklaakakku, jota voi syödä Hyvällä
omallatunnolla. Ei sisällä sokeria ja vain 136 kcal/annos.
Täyteläinen suklaamousse kruunasi aterian.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...