Tässä hyvä
kausiruoka, joka maistuu sellaisenaan tai lisukkeena.
1 kg keitettyjä punajuuria (saa valmiiksi
keitettynä kaupasta, jos on kiire, muuten keitä ja kuori punajuuret)
170 g sinihomejuustoa
2 dl kermaa
mustapippuria
170 g sinihomejuustoa
2 dl kermaa
mustapippuria
Lado punajuuriviipaleet ja murusteltu juusto
kerroksittain uunivuokaan. Rouhi väliin mustapippuria, lisää halutessasi myös
suolaa. Sinihomejuustossa on paljon suolaa, joten se riittää mielestäni, mutta
jos käytät vuohenjuustoa, suola voi olla tarpeen. Kaada päälle kerma ja paista
200-asteisessa uunissa noin tunti.
Voit käyttää
kuohukermaa tai vaihtaa sen kevyempään versioon, mutta joidenkin mielestä 5-15%
kevytkermat eivät toimi yhtä hyvin. Eilen tein vuoan 7 % kermalla, ja hyvältä
maistui! Vuoka maistuu sekä lämpimänä että kylmänä lisukkeena.
Tuunausvaihtoehtoja:
Voit lisätä smetanaa, pinjansiemeniä tai hunajaa ja maustaa rakuunalla,
meiramilla tai oreganolla. Voit myös käyttää etikkapunajuuria ja pehmentää
makua esim. ananasmurskalla.
![]() |
Annos on aika rajun näköinen, mutta maistuu hyvältä! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti