maanantai 21. lokakuuta 2013

Monipuolinen punajuuri-aurajuustovuoka


Tässä hyvä kausiruoka, joka maistuu sellaisenaan tai lisukkeena.

1 kg keitettyjä punajuuria (saa valmiiksi keitettynä kaupasta, jos on kiire, muuten keitä ja kuori punajuuret)
170 g sinihomejuustoa
2 dl kermaa
mustapippuria

Lado punajuuriviipaleet ja murusteltu juusto kerroksittain uunivuokaan. Rouhi väliin mustapippuria, lisää halutessasi myös suolaa. Sinihomejuustossa on paljon suolaa, joten se riittää mielestäni, mutta jos käytät vuohenjuustoa, suola voi olla tarpeen. Kaada päälle kerma ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Voit käyttää kuohukermaa tai vaihtaa sen kevyempään versioon, mutta joidenkin mielestä 5-15% kevytkermat eivät toimi yhtä hyvin. Eilen tein vuoan 7 % kermalla, ja hyvältä maistui! Vuoka maistuu sekä lämpimänä että kylmänä lisukkeena.

Tuunausvaihtoehtoja: Voit lisätä smetanaa, pinjansiemeniä tai hunajaa ja maustaa rakuunalla, meiramilla tai oreganolla. Voit myös käyttää etikkapunajuuria ja pehmentää makua esim. ananasmurskalla.


Annos on aika rajun näköinen, mutta
maistuu hyvältä!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...