keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Ravintorikas ja gluteeniton Quinoa



Ruokamarkkinoilla tutustuin ensimmäistä kertaa quinoaan tai suomeksi kvinoaan, joka on kotoisin Etelä-Amerikasta.  Ostin Inkoon Kotipellontilan gluteenittomia porkkanakorppuja, joissa oli kvinoan lisäksi pellavansiemen ja aurinkokukansiemen jauhoa, porkkanaa ja perunajauhoa. Korput olivat erittäin hyviä ja kuiturikkaita. 

Hankin myös paketin Sunspeltin luomukvinoa. Suomessa viljelty kvinoa sopii hyvin leivontaan ja ruoanlaittoon. Kvinoaa voidaan käyttää mm. lisäkkeissä, risotoissa, salaateissa, piirakantäytteissä ja puuroissa ja se on gluteenitonta.  Ennen keittämistä kvinoa huuhdellaan lämpimällä vedellä mutta keittämisen kanssa pitää olla varovainen, koska se kiehuu helposti yli. Lisäsin kvinoa kaalilaatikkoon.  
Ravintosisältö

Energiaa                             374 kcal
Proteiinia                               3,6 g
Hiilihydraatteja                    61,9 g
Rasvaa                                  6,6 g
Ravintokuitua                        6,2 g




Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...