sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Sametinpehmeä maa-artisokkakeitto



noin 500 g maa-artisokkaa
2 dl kevytkermaa
4 dl kevytmaitoa
yrttisuolaa tai suolaa ja tuoreita yrttejä esim. timjamia.


Kuori ja paloittele maa-artisokat. Minulla oli alun perin vähän yli 600 g maa-artisokkaa, koska kuoriminen ei ole helppoa ja hävikkiä syntyy.  Laita kattilaan maito ja kerma ja maista suolalla tai yrttisuolalla. Lisää maa-artisokat pieninä paloina ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää tuoreet yritit ja soseuta samettisen sileäksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Lisää tarvittaessa maitoa, jos keitto on liian paksu ja mausteita, kuten valkopippuria tai muskottia. Tarjoile vaikka paahdettujen pinjansiementen, persiljasilpun tai parmesaanijuuston kanssa. Käytännön vinkki: Ennen kuin soseutat kuumaa keittoa tehosekoittimessa, varmistathan että kansi on tiiviisti kiinni...

Maidon ja kerman sijaan voit käyttää vihanneslientä ja soijakermaa, jos haluaa maidottoman keiton. 


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...