Eilen City-Martat kokoontuivat jälleen Pajamäessä ja tällä
kertaa teemana oli suklaa.
Koska joulu on jo ovella – ainakin City-marttojen joulumyyjäiset 16.11. –
maistoimme myös joulumakeisia.
Pipariset tryffelit
(n. 30 kpl)
200 g tummaa suklaata (70-80 % kaakaota)
200 maustamatonta tuorejuustoa
n. 10 piparkakkua karkeaksi murustettuna (tähän sopivat myös gluteenittomat piparit erinomaisesti!)
200 maustamatonta tuorejuustoa
n. 10 piparkakkua karkeaksi murustettuna (tähän sopivat myös gluteenittomat piparit erinomaisesti!)
Paloittele tumma suklaa ja sulata mikroaaltouunissa välillä
sekoitelleen, jotta suklaa ei palaa.
Vatkaa tuorejuusto kulhossa ja vatkaa joukkoon sulatettu suklaa. Laita seos jääkaappiin noin puoleksi tunniksi, kunnes seos on muotoiltavaa. Pyöritä palloiksi ja kääntele piparkakkumurskassa.
Vatkaa tuorejuusto kulhossa ja vatkaa joukkoon sulatettu suklaa. Laita seos jääkaappiin noin puoleksi tunniksi, kunnes seos on muotoiltavaa. Pyöritä palloiksi ja kääntele piparkakkumurskassa.
![]() |
Joulua odotellessa. |
Tein suklaakakun, jonka resepti löytyy NutriCoach –ketjun kirjasta Hyvällä omallatunnolla.
Suklaakakku
3 kananmunaa
3 munankeltuaista
100 g kookospalmusokeria (reilu desilitra, mutta vähemmänkin voi käyttää)
50 g tummaa suklaata (70-80 %)
20 g quinoajauhoja (tai tattari- tai hirssijauhoa) n. 1/3 dl
30 g mantelijauhoa (tai kookosjauhoa) n. 1/2 dl
3 kananmunaa
3 munankeltuaista
100 g kookospalmusokeria (reilu desilitra, mutta vähemmänkin voi käyttää)
50 g tummaa suklaata (70-80 %)
20 g quinoajauhoja (tai tattari- tai hirssijauhoa) n. 1/3 dl
30 g mantelijauhoa (tai kookosjauhoa) n. 1/2 dl
Riko kolme munaa kulhoon. Ota toiset kolme munaa ja erottele
niistä keltuaiset ja lisää ne samaan kulhoon. Lisää palmusokeri kulhoon ja
vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Kaada
sulanut suklaa munasokerivaahdon joukkoon, samalla sekoittaen. Sekoita kunnes seos
on tasainen. Sekoita quinoajauho ja mantelijauho keskenään ja kaada jauhoseos
suklaamunasokerivaahdon joukkoon. Käytä
siivilää, mikäli jauhot ovat paakkuuntuneet. Sekoita jauhot varovasti käännellen taikinan
joukkoon, jotta taikina jää ilmavaksi.
Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla (halkaisija 20 cm, tai 15 x 25 cm). Leivinpaperin sijasta voit myös voidella vuoan ja jauhottaa sen. Kaada taikina vuokaan ja laita uuniin paistamaan n. 20 minuutin ajaksi. Kun kakku on jäähtynyt, kumoa se pois paistovuoasta ja koristele tuoreilla tai pakastetuilla marjoilla, pistaasipähkinöillä ja mintunlehdillä. Kakku jää matalaksi, joten koristelu kruunaa kakun. Voit myös leikata kakun valmiiksi sopiviksi annospaloiksi.
Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla (halkaisija 20 cm, tai 15 x 25 cm). Leivinpaperin sijasta voit myös voidella vuoan ja jauhottaa sen. Kaada taikina vuokaan ja laita uuniin paistamaan n. 20 minuutin ajaksi. Kun kakku on jäähtynyt, kumoa se pois paistovuoasta ja koristele tuoreilla tai pakastetuilla marjoilla, pistaasipähkinöillä ja mintunlehdillä. Kakku jää matalaksi, joten koristelu kruunaa kakun. Voit myös leikata kakun valmiiksi sopiviksi annospaloiksi.
Jännitin vähän kommentteja kakusta, joka ei ole mikään supermakea
mutakakku, mutta hyvin se tuntui maistuvan. Eräs osallistuja kehui kakkua ”terveellisen
makuiseksi”, ja normaalia suklaakakkua terveellisempi se onkin. Annoksen
kilokalorimäärä on alle 140 kcal. Hyvällä omallatunnolla siis.
![]() |
Marjat kruunaavat suklaakakun. |
![]() |
Kookos-suklaamakeiset. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti