sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Gluteeniton puolukkapiirakka



Pakastin on vielä täynnä kesän marjasatoa ja nyt on hyvä hetki käyttää marjoja ruoanlaittoon ja leivontaan. Tein eilen tämän puolukkapiirakan ja tuunasin marttojen alkuperäistä reseptiä sopimaan omaa dieettiäni (gluteeniton) ja korvasin myös valkoisen sokerin ja soodan muilla vaihtoehdoilla.  Pohjasta tuli todella murea ja mausteet tuovat jouluisen maun. 

150 g voita
2 dl palmusokeria
1 kananmuna
2 dl ranskankermaa, smetanaa tai kermaa (käytin 12 % ranskankermaa)
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1,5 dl gluteenitonta jauheseosta
1 dl kookosjauhoa
1 dl tattarijauhoa (alkuperäisessä reseptissä käytettiin 3,5 dl spelttijauhoa)
1 tl psylliumia (alkuperäisessä reseptissä soodaa)
5 dl puolukkaa
2-3 rkl agavesiirappia (tai hunajaa)

Sekoita pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna ja kermatuote (esim. ranskankerma) ja kuivat aineet ja sekoita nopeasti yhteen.  kaada taikina vuokaan, jossa on irrotettavat reunat ja tasoita jämäkkä taikina nuolijalla tasaisesti vuokaan.  Lisää puolukat ja vala päälle agavesiirappia tai hunajaa. Paista 200 asteen lämmössä noin 30 minuuttia. Tarjoile vaniljajäätelön tai –kastikkeen kanssa. Hyvä ja kevyempi vaihtoehto on Skyr-vaniljarahka kuten kuvassa. 

Vaniljakastikkeen voi hyvin korvata vaniljarahkalla
tai luonnonjogurtilla.

Puolukkapiirakka tuo väriä kahvipöytään.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...