Pakastin on vielä täynnä kesän marjasatoa ja nyt on hyvä
hetki käyttää marjoja ruoanlaittoon ja leivontaan. Tein eilen tämän
puolukkapiirakan ja tuunasin marttojen alkuperäistä reseptiä sopimaan omaa
dieettiäni (gluteeniton) ja korvasin myös valkoisen sokerin ja soodan muilla
vaihtoehdoilla. Pohjasta tuli todella
murea ja mausteet tuovat jouluisen maun.
150 g voita
2 dl palmusokeria
1 kananmuna
2 dl ranskankermaa, smetanaa tai kermaa (käytin 12 % ranskankermaa)
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1,5 dl gluteenitonta jauheseosta
1 dl kookosjauhoa
1 dl tattarijauhoa (alkuperäisessä reseptissä käytettiin 3,5 dl spelttijauhoa)
1 tl psylliumia (alkuperäisessä reseptissä soodaa)
5 dl puolukkaa
2-3 rkl agavesiirappia (tai hunajaa)
2 dl palmusokeria
1 kananmuna
2 dl ranskankermaa, smetanaa tai kermaa (käytin 12 % ranskankermaa)
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1,5 dl gluteenitonta jauheseosta
1 dl kookosjauhoa
1 dl tattarijauhoa (alkuperäisessä reseptissä käytettiin 3,5 dl spelttijauhoa)
1 tl psylliumia (alkuperäisessä reseptissä soodaa)
5 dl puolukkaa
2-3 rkl agavesiirappia (tai hunajaa)
Sekoita pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna ja
kermatuote (esim. ranskankerma) ja kuivat aineet ja sekoita nopeasti yhteen. kaada
taikina vuokaan, jossa on irrotettavat reunat ja tasoita jämäkkä taikina
nuolijalla tasaisesti vuokaan. Lisää
puolukat ja vala päälle agavesiirappia tai hunajaa. Paista 200 asteen lämmössä noin
30 minuuttia. Tarjoile vaniljajäätelön tai –kastikkeen kanssa. Hyvä ja kevyempi
vaihtoehto on Skyr-vaniljarahka kuten kuvassa.
![]() |
Vaniljakastikkeen voi hyvin korvata vaniljarahkalla tai luonnonjogurtilla. |
![]() |
Puolukkapiirakka tuo väriä kahvipöytään. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti