sunnuntai 3. marraskuuta 2013
Helpot uunijuurekset
Nyt meitä hemmotellaan tuoreilla, maukkailla ja edullisilla kotimaisilla juureksilla. Tämä on kausiruokaa parhaimmillaan, joka sopii lisukkeeksi tai sellaisenaan syysillan kevyeksi iltapalaksi.
4-5 porkkanaa
2 bataattia
1/2 lanttu (keskikokoinen)
Voidaan käyttää myös punajuuria, palsternakkaa, sipuleita. 0,5 dl oliivi- tai rypsiöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
2 rkl ruokosokerisiirappia tai juoksevaa hunajaa
tuoretta rosmariinia tai timjamia tai 2-3 tl kuivattuja yrttejä
Kuori juurekset ja leikkaa ne paloiksi. Laita ne astiaan, kaada päälle öljy ja mausteet sekä yritit ja sekoita. Lado kasvikset voideltuun uunivuokaan tai pellille. Kypsennä 175-asteessa noin 50-60 minuuttia. Kun juurekset ovat saaneet väriä, peitä vuoka kuivumisen estämiseksi foliolla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti