Viikon
päästä vietetään taas Ravintolapäivää. Joko sinulla on kahvila- tai ravintolaidea
valmiina? Sikke Sumarin suunnitteleman herkullisen kakun avulla voit kerätä varoja Planin
työhön kehitysmaiden tyttöjen hyväksi. Järjestä Plan-kahvila Ravintolapäivään
tai leivo kakkuja työpaikalle tai kaveriporukalle myyntiin. Plan ottaa
mielellään vastaan kuvia eri puolilla Suomea leivotuista kakuista.
Mazariinikakku tyttöjen
hyväksi
Kuoritaikina
200 g pehmeää voita
7 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhesekoitusta)
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
Kuoritaikina
200 g pehmeää voita
7 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhesekoitusta)
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
Täyte
400 g raastettua mantelimassaa
200 g pehmeää voita
5 kananmunaa (huoneenlämpöisinä)
(muutama tippa karvasmanteliuutetta)
400 g raastettua mantelimassaa
200 g pehmeää voita
5 kananmunaa (huoneenlämpöisinä)
(muutama tippa karvasmanteliuutetta)
Kuorrutus
200 g tomusokeria
1–2 rkl vadelmahilloa
0,25 dl vadelmamehua
Sekoita aineksista nopeasti kuoritaikina. Älä vaivaa liikaa, muuten kuoresta ei tule rapeaa. Painele taikina kakkuvuokaan. Sekoita mantelimassa ja voi tehosekoittimessa tasaiseksi seokseksi, lisää sitten kananmunat yksi kerrallaan. Voimakkaan mantelin maun saat lisäämällä lopuksi karvasmanteliuutetta. (Lämmitä varovasti mikrossa, jos seos alkaa juoksettua.)
Täytä kuoritaikinalla vuorattu vuoka mantelitäytteellä, jätä vähän kohoamisvaraa. Paista kakkua 150 asteessa 25–30 minuutin ajan. Anna kakun jäähtyä ennen kuorrutuksen levittämistä. Sekoita kuorrutuksen ainekset. Lisää hilloa ja mehua vähän kerrallaan niin, että koostumuksesta tulee sopivan tahmea. Näin kuorrutus levittyy helposti ja pysyy hyvin kakun päällä. Mazariinikakun sijaan voit valmistaa aineksista mazariini- tai muffinivuoissa myös hauskoja leivoksia. Näihin riittää 10–15 minuutin paistoaika.
200 g tomusokeria
1–2 rkl vadelmahilloa
0,25 dl vadelmamehua
Sekoita aineksista nopeasti kuoritaikina. Älä vaivaa liikaa, muuten kuoresta ei tule rapeaa. Painele taikina kakkuvuokaan. Sekoita mantelimassa ja voi tehosekoittimessa tasaiseksi seokseksi, lisää sitten kananmunat yksi kerrallaan. Voimakkaan mantelin maun saat lisäämällä lopuksi karvasmanteliuutetta. (Lämmitä varovasti mikrossa, jos seos alkaa juoksettua.)
Täytä kuoritaikinalla vuorattu vuoka mantelitäytteellä, jätä vähän kohoamisvaraa. Paista kakkua 150 asteessa 25–30 minuutin ajan. Anna kakun jäähtyä ennen kuorrutuksen levittämistä. Sekoita kuorrutuksen ainekset. Lisää hilloa ja mehua vähän kerrallaan niin, että koostumuksesta tulee sopivan tahmea. Näin kuorrutus levittyy helposti ja pysyy hyvin kakun päällä. Mazariinikakun sijaan voit valmistaa aineksista mazariini- tai muffinivuoissa myös hauskoja leivoksia. Näihin riittää 10–15 minuutin paistoaika.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti