Eilen piti löytää käyttöä
kananmunille ja soijamaidolle ja päätin tehdä tämän suklaakakun. Valmistuksessa
kävi pieni moka ja unohdin lisätä leivinjauhetta, joten kakku ei kohonnut,
mutta maistuu silti hyvältä. Paistaessa kakun saa jättää keskeltä kosteaksi.
Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin 2 dl vehnäjauhoja, mutta käytin
gluteenitonta jauhesekoitusta ja kookosjauhoja.
1 dl gluteenittomia jauhoja
1 dl kookosjauhoja
1 dl kookosjauhoja
1 1/2 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl tummaa sokeritonta kaakaojauhetta
150 g rasvaa
3 dl palmusokeria
3 munaa
2 dl (soija)maitoa
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa sokeri ja rasva vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää
joukkoon kuivat aineet ja soijamaito varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun vuokaan(noin
26). Paista 175 asteessa noin 50-60 min. Anna pohjan levätä vuoassa noin 15 min
ennen kumoamista.
2 kommenttia:
Näyttää tosi hyvältä!
Oon jo tehnyt sellasta mutakakkua kookosjauhoilla ja onnistui tosi hyvin, pitäis ehkä tätäkin kokeilla! :-)
Sarina x
http://www.bySarina.com
Kiitos Sarina kommentista.
Kookosjauhosta on tullut minun suuri suosikkini ja käytän sitä leivontaan ja sellaisenaan esim. jogurtin ja rahkan päälle. Siinä on 40 g kuitua ja proteiinia peräti 20 g/100 g. Kakkutaikinaan kannattaa lisätä esim. psylliumia tai tavallista leivinjauhetta, niin siitä tulee kuohkeampi.
Lähetä kommentti