sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Mehevä gluteeniton ja maidoton suklaakakku



Eilen piti löytää käyttöä kananmunille ja soijamaidolle ja päätin tehdä tämän suklaakakun. Valmistuksessa kävi pieni moka ja unohdin lisätä leivinjauhetta, joten kakku ei kohonnut, mutta maistuu silti hyvältä. Paistaessa kakun saa jättää keskeltä kosteaksi. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin 2 dl vehnäjauhoja, mutta käytin gluteenitonta jauhesekoitusta ja kookosjauhoja.

1 dl gluteenittomia jauhoja
1 dl kookosjauhoja
1 1/2 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl tummaa sokeritonta kaakaojauhetta
150 g rasvaa
3 dl palmusokeria
3 munaa
2 dl (soija)maitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa sokeri ja rasva vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää joukkoon kuivat aineet ja soijamaito varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun vuokaan(noin 26). Paista 175 asteessa noin 50-60 min. Anna pohjan levätä vuoassa noin 15 min ennen kumoamista.

2 kommenttia:

Sarina kirjoitti...

Näyttää tosi hyvältä!
Oon jo tehnyt sellasta mutakakkua kookosjauhoilla ja onnistui tosi hyvin, pitäis ehkä tätäkin kokeilla! :-)

Sarina x
http://www.bySarina.com

Food and feeling kirjoitti...

Kiitos Sarina kommentista.
Kookosjauhosta on tullut minun suuri suosikkini ja käytän sitä leivontaan ja sellaisenaan esim. jogurtin ja rahkan päälle. Siinä on 40 g kuitua ja proteiinia peräti 20 g/100 g. Kakkutaikinaan kannattaa lisätä esim. psylliumia tai tavallista leivinjauhetta, niin siitä tulee kuohkeampi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...