Tässä taas
helppo ja nopea ja lisäksi terveellinen ateria, jonka reseptin sain viime viikolla.
400 g luomuhapankaalia
2 kananmunaa
3 rkl soijarouhetta tai gluteenitonta korppujauhoa
3 dl turkkilaista jogurttia (tai ranskankermaa jos kaipaat täyteläisemmän maun).
400 g luomuhapankaalia
2 kananmunaa
3 rkl soijarouhetta tai gluteenitonta korppujauhoa
3 dl turkkilaista jogurttia (tai ranskankermaa jos kaipaat täyteläisemmän maun).
Kaada kaali
voideltuun uunivuokaan. Sekoita muut ainekset keskenään ja kaada seos kaalin päälle. Paista 175 asteen lämmössä
noin 45 minuuttia. Voit maustaa
laatikkoa esim. meiramilla, mutta muita mausteita tämä ei mielestäni kaipaa.
Hapankaali on
laihduttajan unelmaruokaa, koska se sisältää vain noin 20 kcal/100g eli sitä
voi syödä rajatta. Lisäksi hapankaalissa on paljon C-vitamiinia, sadassa
grammassa hapankaalia on jo lähes puolet päivittäisestä C-vitamiinitarpeesta.
Kaalista saa myös entsyymejä ja E-vitamiinia ja siinä on paljon vatsalle ja
suolistolle tarpeellisia maitohappobakteereja.
![]() |
Ei ehkä maailman kaunein ruokalaji, mutta kokeilemisen arvoinen kuitenkin jos tykkää kaalista. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti