tiistai 26. marraskuuta 2013

Nopea hapankaalilaatikko



Tässä taas helppo ja nopea ja lisäksi terveellinen ateria, jonka reseptin sain viime viikolla.

400 g luomuhapankaalia
2 kananmunaa
3 rkl soijarouhetta tai gluteenitonta korppujauhoa
3 dl turkkilaista jogurttia (tai ranskankermaa jos kaipaat täyteläisemmän maun).

Kaada kaali voideltuun uunivuokaan. Sekoita muut ainekset keskenään ja kaada seos kaalin päälle. Paista 175 asteen lämmössä noin 45 minuuttia.  Voit maustaa laatikkoa esim. meiramilla, mutta muita mausteita tämä ei mielestäni kaipaa.

Hapankaali on laihduttajan unelmaruokaa, koska se sisältää vain noin 20 kcal/100g eli sitä voi syödä rajatta.  Lisäksi hapankaalissa on paljon C-vitamiinia, sadassa grammassa hapankaalia on jo lähes puolet päivittäisestä C-vitamiinitarpeesta. Kaalista saa myös entsyymejä ja E-vitamiinia ja siinä on paljon vatsalle ja suolistolle tarpeellisia maitohappobakteereja.
Ei ehkä maailman kaunein ruokalaji, mutta
kokeilemisen arvoinen kuitenkin jos tykkää kaalista.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...