Löysin vihanneshyllystä hauskan näköisen ja minulle uuden
kurpitsan ja päätin tehdä tästä keiton. Kannattaa aina välillä kokeilla uusia kasviksia,
yrttejä ja hedelmiä eikä tyytyä tuttuun ja turvalliseen porkkanaan ja
tomaattiin. Myskikurpitsan englanninkielinen nimi on butternut
squash ja se on ehdottomasti paremman näköinen kuin miltä se näyttää.
1kg myskikurpitsaa
vettä
kasvis- tai kanaliemikuutio
2 dl ranskankermaa
muskottipähkinää
cayennepippuria
loraus sitruunanmakuista neitsytoliiviöljyä
vettä
kasvis- tai kanaliemikuutio
2 dl ranskankermaa
muskottipähkinää
cayennepippuria
loraus sitruunanmakuista neitsytoliiviöljyä
Kuori kurpitsa, halkaise ja koverra siemenet pois. Kuoriminen onnistuu hyvin vihannesveitsellä,
kun ensin halkaisee kurpitsan kahtia. Lisää
liemikuutio kiehuvaan veteen ja kaada kurpitsapalat kattilaan ja keitä puolisen
tuntia, kunnes kurpitsa on pehmennyt. Kaada
keitinvesi toiseen astiaan ja soseuta kurpitsa sauvasekoittimella tai
tehosekoittimella. Lisää loput aineet ja tarvittaessa keitinvettä löystyttämään
keittoa. Keitto ei tarvinnut minun makuuni suolaa, koska sitä on
liemikuutiossa. Tarjoile paahdettujen kurpitsasiementen tai pähkinöiden kanssa.
![]() |
Mausteiden kanssa kannattaa olla varovainen, ettei peitä kurpitsan pehmeää makua. En käyttänyt esim. sipulia tai valkosipulia. |
![]() |
Hieman oudon näköinen kurpitsa. |
![]() |
Kuoren alta paljastuu värikäs hedelmäliha. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti