maanantai 25. marraskuuta 2013

Pehmeä myskikurpitsakeitto



Löysin vihanneshyllystä hauskan näköisen ja minulle uuden kurpitsan ja päätin tehdä tästä keiton. Kannattaa aina välillä kokeilla uusia kasviksia, yrttejä ja hedelmiä eikä tyytyä tuttuun ja turvalliseen porkkanaan ja tomaattiin. Myskikurpitsan englanninkielinen nimi on butternut squash ja se on ehdottomasti paremman näköinen kuin miltä se näyttää.


1kg myskikurpitsaa
vettä
kasvis- tai kanaliemikuutio
2 dl ranskankermaa
muskottipähkinää
cayennepippuria
loraus sitruunanmakuista neitsytoliiviöljyä

Kuori kurpitsa, halkaise ja koverra siemenet pois.  Kuoriminen onnistuu hyvin vihannesveitsellä, kun ensin halkaisee kurpitsan kahtia.  Lisää liemikuutio kiehuvaan veteen ja kaada kurpitsapalat kattilaan ja keitä puolisen tuntia, kunnes kurpitsa on pehmennyt.  Kaada keitinvesi toiseen astiaan ja soseuta kurpitsa sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Lisää loput aineet ja tarvittaessa keitinvettä löystyttämään keittoa. Keitto ei tarvinnut minun makuuni suolaa, koska sitä on liemikuutiossa. Tarjoile paahdettujen kurpitsasiementen tai pähkinöiden kanssa.

Mausteiden kanssa kannattaa olla varovainen, ettei
peitä kurpitsan pehmeää makua. En käyttänyt esim.
sipulia tai valkosipulia.
Hieman oudon näköinen kurpitsa.

Kuoren alta paljastuu värikäs hedelmäliha.


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...